Woody Allen: Rifkin fesztiválja

Klasszikusok előtt tiszteleg Woody Allen új filmjével - November végén a film premier előtt látható

 

RIFKIN FESZTIVÁLJA

(Rifkin's Festival)

amerikai romantikus vígjáték, 92 perc, 2020

 

Rendező: Woody Allen

Forgatókönyv: Woody Allen

Szereplők: Wallace Shawn, Gina Gershon, Louis Garrel, Elena Anaya, Sergi López, Christoph Waltz

Producerek: Erika Aronson, Letty Aronson, Jaume Roures           

Operatőr: Vittorio Storaro

Vágó: Alisa Lepselter    

Zene: Stephane Wrembel

 

„Woody Allen még mindig fergeteges, abszurd és fantasztikusan vicces vígjátékot tud csinálni - valószínűtlen, mégis teljesen nyerő."

 

Roger Friedman, Showbiz 411

 

„Egy film az álomszerű és a valóság között. Vígjáték az élet értelméről, hús-vér helyzetekkel."

 

Guillem Martinez Oya, Cinematismo

 

„Mint rátalni egy váratlan desszertre: nem bőséges és nem tápláló, de kellően édes ahhoz, hogy emlékeztessen a szép időkre, annak ellenére, hogy közben mi minden történt."

 

Jessica Kiang, New York Times

 

 

Woody Allen 49. nagyjátékfilmjében visszatér ahhoz az önreflexív recepthez, amiért megszerettük. Legújabb romantikus komédiájában, a Rifkin fesztiváljában a neurotikus főhős (Wallace Shawn) ezúttal feleségét (Gina Gershon) kíséri San Sebastianba a Nemzetközi Filmfesztiválra, ahol riválisra akad a jóképű filmrendező (Louis Garrel) személyében. Miközben pszichoszomatikus betegségeit a szépséges doktornővel (Elena Anaya) kezelteti, felidézi kedvenc filmjeit és visszatalál valódi önmagához is.

 

A négyszeres Oscar-díjas rendező alkotása a filmművészet nagy klasszikusai, többek között Fellini, Bunuel, Truffaut és Bergman filmjei előtt tiszteleg, miközben - Vittorio Storaro képeinek köszönhetően - a csodás észak-spanyol kisvárosról, San Sebastianról is rajongva mesél.

 

Bemutató: 2021. december 2.

 

Magyarországon forgalmazza a Cinetel Kft.

 

Klasszikusok előtt tiszteleg Woody Allen új filmjével - November végén a film premier előtt látható

 

Milyen lenne A hetedik pecsét vagy a Jules és Jim, ha Woody Allen rendezte volna? A  hazai rajongók már november 25-én megtudhatják, hiszen ekkor premier előtt látható a négyszeres Oscar-díjas direktor új filmje, a Rifkin fesztiválja. A film igazi csemege a cinefileknek és romantikus történetek kedvelőinek.

 

Woody Allen 49. nagyjátékfilmjében visszatér ahhoz az önreflexív recepthez, amiért megszerettük. Legújabb romantikus komédiájában, a Rifkin fesztiváljában a neurotikus főhős (a Woody Allen-i karaktert ezúttal a remek karakterszínész, Wallace Shawn játssza) feleségét (Gina Gershon) kíséri San Sebastianba a Nemzetközi Filmfesztiválra, ahol riválisra akad a jóképű filmrendező (Louis Garrel) személyében. Miközben pszichoszomatikus betegségeit a szépséges doktornővel (Elena Anaya) kezelteti, felidézi kedvenc filmjeit és visszatalál valódi önmagához is.

 

A négyszeres Oscar-díjas rendező alkotása a filmművészet nagy klasszikusai, többek között Fellini, Bunuel, Truffaut és Bergman filmjei előtt tiszteleg, miközben - Vittorio Storaro képeinek köszönhetően - a csodás észak-spanyol kisvárosról, San Sebastianról is rajongva mesél. A fesztivál, ahogy azt a filmet megelőző sajtótájékoztatón el is mondta, a rendező szerint maga a paradicsom. A Rifkin fesztiválja stílusosan a tavalyi, 68. San Sebastián-i fesztiválon mutatkozott be a nézőknek - a hazai közönség pedig először a 10. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivállal egy időben, november 25-én 17 órától a Művész moziban nézheti meg. A filmet a premier előtti vetítést követően december 2-ától játsszák a hazai filmszínházak.

 

Előzetes: https://www.youtube.com/watch?v=w-eALVK7F-0 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek