Weöres Sándor Színház évadismertető

A Weöres Sándor Színház 2017 óta tagja az Európai Színházi Konvenciónak (ETC). Ez a nemzetközi színházi hálózat számos, határokon átívelő projekt megvalósítására ad lehetőséget.

Karneválszínház 2019.

Carlo Goldoni:

A főnök meg én meg a főnök

Fordította: Hamvai Kornél


Truffaldino felcsap pizzafutárnak. Az első kiszállítás a tarantói maffia rettegett főnökéhez viszi - és a kapuban karambolozik a közeli város maffiájának rettegett főnökével. Itt végződhetne a történet. De van tovább, mert ez Olaszország. Eljegyzések, álruhák, félresiklott leszámolások, a szálloda szomszéd szobáiban lakó, egymást nem találó szerelmesek... És Truffaldino észvesztve rohan fel-alá, hogy hirtelen támadt két főnöke összes kívánságát teljesítse. Amitől mindenki csak egyre nagyobb bajba kerül.

A Ponyvaregénybe oltott commedia dell'arte, a Keresztapával keresztezett mágikus realizmus - Goldoni klasszikus vígjátéka, a Két úr szolgája mai olasz környezetben, őrült és kacagtató színpadi mesében... Ahol a mesélőre is lőnek.


Szereplők:
Truffaldino/Jámbor Nándor
Beatrice/Nagy Cili
Pantalone/Bezerédi Zoltán mv.
Clarice/Gonda Kata
Dr. Lombardi/Jordán Tamás
Silvio/Balogh János
Florindo/Orosz Róbert
Brighella/Mertz Tibor mv.
Smeraldina/Dunai Júlia

Jelmeztervező: Velich Rita
Díszlettervező: Réthly Attila
Rendező: Réthly Attila

Bemutató: 2019. augusztus 15. 18 óra, Megyeháza udvara

 

 


KARNEVÁLSZÍNHÁZ 2019.
Augusztus 15. csütörtök 18 óra
Esőnap: aug. 17. szombat 15 óra
A főnök meg én
meg a főnök
Megyeháza udvara
Jegy ára: 3.900 Ft
Augusztus 16.
péntek 18 óra
Esőnap: aug. 18. vasárnap 15 óra
A főnök meg én
meg a főnök
Megyeháza udvara
Jegy ára: 3.900 Ft
Augusztus 17.
szombat 18 óra
Esőnap: aug. 19.
hétfő 15 óra
A főnök meg én
meg a főnök
Megyeháza udvara
Jegy ára: 3.900 Ft
Augusztus 18. vasárnap 18 óra
Esőnap: aug. 20.
kedd 15 óra
A főnök meg én
meg a főnök
Megyeháza udvara
Jegy ára: 3.900 Ft
Augusztus 19.
hétfő 18 óra
Esőnap: aug. 20.
kedd 18 óra
A főnök meg én
meg a főnök
Megyeháza udvara
Jegy ára: 3.900 Ft
Augusztus 21.
szerda 18 óra
Esőnap: aug. 24. szombat 11 óra
A főnök meg én
meg a főnök
Megyeháza udvara
Jegy ára: 3.900 Ft
Augusztus 22. csütörtök 18 óra
Esőnap: aug. 25. vasárnap 11 óra
A főnök meg én
meg a főnök
Megyeháza udvara
Jegy ára: 3.900 Ft
Augusztus 23.
péntek 17 óra
Esőnap: aug. 25. vasárnap 15 óra
A főnök meg én
meg a főnök
Megyeháza udvara
Jegy ára: 3.900 Ft
Augusztus 24.
szombat 17 óra
Esőnap: aug. 25. vasárnap 18 óra
A főnök meg én
meg a főnök
Megyeháza udvara
Jegy ára: 3.900 Ft

 

Jegyvásárláskor kérjük, vegye figyelembe az esőnap időpontját, mivel a jegyeket csak akkor tudjuk visszaváltani, ha az előadást az esőnapon sem tudjuk megtartani!

A karneválszínházi esőnapi szabályzat itt olvasható:
http://www.wssz.hu/tartalom/cikk/karnevalszinhazi-esonapi-szabalyzat

A jegyiroda nyári nyitva tartása: június 15-től július 31-ig zárva tart
Nyitás: augusztus 1-jén, csütörtökön 10 órakor

Augusztusi nyitva tartás: 1-jétől 31-ig hétköznapokon 10 órától 16 óráig

Online jegyvásárlás: www.jegy.hu

A Szent Márton kártyával rendelkezők részére 10 százalék kedvezményt adunk a jegy árából. Amennyiben Szent Márton kártyával vásárol jegyet, kérjük, az előadásra is hozza magával kártyáját, nézőtéri munkatársaink ellenőrzik!

 

 

Bérletvásárlás az új évadra


A 2019/2020-as évadban is nyolc bérletes - négy őszi és négy tavaszi - bemutató várja a közönséget. Rendez Czukor Balázs, Mohácsi János, Réthly Attila, Valló Péter, Zsótér Sándor, először dolgozik a Weöres Sándor Színház társulatával Székely Kriszta, és a két külföldi rendező: Jaša Koceli szlovén, Luca Cortina olasz rendezők.


A jelenlegi bérlettulajdonosoknak május 6-tól 31-ig tart a bérlet visszafoglalása. A fenti időtartam alatt jelenlegi helyüket tudjuk biztosítani. A foglalásokat augusztus 31-ig tartjuk, a most foglalt bérleteket eddig az időpontig lehet megvásárolni. Ha több bérletet, vagy más napra, más helyre szóló bérletet szeretne váltani, június 3-tól van rá lehetőség.

Új bérleteseinket június 3-tól várjuk szeretettel!

 

Külföldi rendezők rendeznek a 2019/2020-as évadban


A Weöres Sándor Színház 2017 óta tagja az Európai Színházi Konvenciónak (ETC). Ez a nemzetközi színházi hálózat számos, határokon átívelő projekt megvalósítására ad lehetőséget. Ezzel a lehetőséggel élt a színház, amikor nyílt meghívást hirdetett meg rendezők számára. A jelentkezőkből a szlovén Jaša Kocelire és az olasz Luca Cortinára esett a választás - ők rendezik a következő évad első két bérletes előadását.


Simona Semenič: 5 fiú

Jaša Koceli szlovén színházi rendező Simona Semenič: 5 fiú című drámáját állítja színpadra.

Bemutató: 2019. szeptember 13. Márkus Emília terem


Oleg és Vlagyimir Presznyakov: Terrorizmus

A Presznyakov testvérek legtöbbet játszott darabját az olasz származású Luca Cortina rendezi a szombathelyi Anima Sound System zenéjével.

Bemutató: 2019. szeptember 20. Nagyszínpad

Vendégszereplések

A Weöres Sándor Színház A salemi boszorkányok című előadása a Nova Gorica-i Szlovén Nemzeti Színházban látható május 5-én az Európai Színházi Konvenció egy sikeres pályázatának eredményeképpen. A darab a Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjába is meghívást kapott: június 24-én és 25-én látható Alföldi Róbert rendezése Budapesten.

Az Európai Színházi Konvenció (ETC) minden évben pályázatot ír ki tagszínházai számára előadásaik cseréjére, kifejezetten azzal a céllal, hogy a színházak és társulatok bemutatkozhassanak Európa színpadain. A Weöres Sándor Színház pályázatát az ETC elfogadta. Marko Bratuš, a szintén az ETC tagjaként működő Nova Gorica-i Szlovén Nemzeti Színház művészeti vezetője, szombathelyi látogatása alkalmával, angol nyelvű feliratozással, megtekintette A salemi boszorkányok című előadást, és érdemesnek találta arra, hogy az ETC együttműködés keretében meghívja azt Nova Gorica-ba.

Az előadást május 5-én láthatja a szlovén közönség. A meghívás a kölcsönösség elvén alapul, így a következő színházi évadban, előreláthatólag októberben, a Nova Gorica-i társulat Peter Kušter című előadásával vendégszerepel Szombathelyen.

Az előadás utaztatásának költségeit részben az ETC állja, másrészt az Nemzeti Kulturális Alap hasonló pályázatán elnyert összegből finanszírozzuk.

A előadás vendégjátéka az Európai Színházi Konvenció (ETC) ENGAGE program keretein belül valósul meg. Az „ENGAGE- a modern színház elfogadtatása a közönséggel" program az Európai Unió Kreatív Európa Program társfinanszírozásában jött létre.


A Városmajori Színházi Szemle versenyprogramjából idén sem hiányozhat a Weöres Sándor Színház: A salemi boszorkányok kapott meghívást a népszerű és rangos budapesti nyári fesztiválra.

Az elmúlt évad hat legjobb, nem budapesti, klasszikus és/vagy szórakoztató, magas művészi igénnyel színre vitt előadása látható hagyományosan a szemle idei versenyprogramjában is, amelyet szakmai zsűri kísér figyelemmel.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek