Vizet kívülre, belülre

A víz jótékony hatását nem lehet vitatni. Az emberi test 60 százalékát is víz alkotja. Minden életkorban az egészség elemi része...

 

 

A wellness mellett egyre gyakrabban használt szó a spa. Bár még nem mindenki által ismert, lassan a szépségápolás főszereplőjévé válik. "Spa" kifejezés a latin nyelvbõl jön: "sanus per aquam", azaz "víz által nyert egészség". A spa kozmetikumok fiatalságunk, és frissességünk megőrzésének legtermészetesebb fegyverei. Titkuk a vizek természetes erejében rejlik. Egy komplett spa kezelés során nemcsak bőrünk nyeri vissza feszességét, rugalmasságát, hanem az egész testünket nyugtatja, regenerálja. A víz jótékony hatását a spa létesítmények, a gyógyfürdők, a wellness központok és szállodák is sokoldalúan kihasználják.

Ha valaki szeretne testi-lelki felüdüléssel tölteni egy hétvégét, akkor az egyik legjobb választás, ha felkeresi valamelyik Hotel spa-t, Ezekben a hotelekben (Boscolo Spa, Bridge Spa, Budapest Spa, Royal Spa, SPA Intercontinental) a kényeztetést felsőfokon élvezheti mindenki, hisz itt a vendég  a legfontosabb ember, és minden annak jegyében történik, hogy tökéletes testi-lelki-szellemi harmóniába kerüljön. A  hotel közös ismertetőjegye, hogy minden igényt kielégítő repertoárjában több mint 50 féle, nyugati és keleti kultúrák módszereit egyaránt felsorakoztató testmasszázst, illetve testkezelést találunk, a legegyszerűbb svéd masszázstól egészen a kombinált masszázs rituálékig. A szállodákban található termálfürdő, pezsgőfürdő, estleg élményfürdő stb. felfrissít és ellazít. A vízben található anyagok (fürdősók, ásványi anyagok, gyógyiszap, illóolajok) beszívódnak a bőrbe, illatanyagaik a légutakon keresztül eljutnak az agyba, gyógyítják a testet és a szellemet, erősítik az immunrendszert.

Ha nem áll több napnyi szabadidő a rendelkezésünkre, akkor sem kell lemondani a spa-kezelések jótékony hatásáról, mert számos day spa található országszerte, ahol az ember kedvére válogathat a változatos kezelésekből. A Day Spa-ban elérhető kezelések: keletitől nyugati masszázs sokfélesége, szépségkezelések, arc- és testkezelések, gyantázás, manikűr, pedikűr. Több helyen ajánlanak hungarikum-kezeléseket is: pl. boros kezeléseket vagy magyar iszappal végzett testpakolást. A legismertebb Városi day spa-k Budapesten: Isis Day Spa, Magnólia Day Spa, Mandala Day Spa.                                                                

 

 

 

A víz jótékony hatását nem lehet vitatni. Az emberi test 60 %-át is víz alkotja. Minden életkorban az egészség elemi része, és nemcsak megelőzheti a betegségek kialakulását, de a gyógyításában is értékes eszköz. Hogy minél jobban ki tudják használni ennek az áttetsző csodaszernek hatását, és élni tudjanak a kínálkozó lehetőségekkel, érdemes Szép Kártyát igényelni a munkáltatóktól, és ahol lehet, maximálisan kihasználni a kártya nyújtotta előnyöket.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek