Víz a gépben, gép a vízben

Családi nap a Műszaki Tanulmánytárban a Víz Világnapja alkalmából 2016. március 19., szombat 10.00-13.00

 

Milyen titkokat kutat a búvárrégész, hogyan működnek a gőzgépek, milyen volt az első mosógép? Kiderül a Műszaki Tanulmánytár Víz Világnapjához kapcsolódó programján. A folyók mélyének régészeti kincseit bemutató előadás, interaktív tárlatvezetés a gőzgépek birodalmában, robotmodellezés, vizes kísérletek és alkotóműhely várja a családokat.

Sajtóközlemény 2016. március 9.
A családi napon a Műszaki Tanulmánytár vízhez kapcsolódó eszközei kerülnek a középpontba: foglalkozunk gőzgépekkel, mikroszkópokkal, hajdani jégszekrényekkel, régi kuktákkal és a kézi meghajtású ősmosógéppel is.
Vendégünk lesz Dr. Tóth János Attila búvárrégész, aki a víz alatti kutatásokról, a tengerek és folyók mélyén fekvő kincsekről és a legfrissebb eredményekről, a Duna fenekén megtalált középkori hajóroncsokról is mesél előadásában.
Interaktív gőzgépcsarnokunkban tárlatvezetést tartunk, hogy a látogatók megismerhessék a gőzgépek fejlődésének történetét. A tárgyak működésbe is hozhatók.
A látogatók a Duna Múzeum interaktív bemutatójával megismerhetik a víz körforgását és más vizes játékokat is kipróbálhatnak. A konstruktív kedvű fiatalokat hídépítés, mikroszkópos vízvizsgálat és mocsárjáró robot modellezése várja az Abacusan Tehetséggondozó Stúdió közreműködésével. A múzeumpedagógiai műhelyben az érdeklődők megismerhetik a Tanulmánytár „vizes" műtárgyait, alkothatnak és közösen ötleteket gyűjthetnek arra, hogyan takarékoskodjunk a vízzel.
Program:
10:30 Kisfilmek vetítése az organikus víztisztításról és egy szennyvíztisztító telep működéséről a Civil Tv 11 jóvoltából
11:00 Örvények titkai - Dr. Tóth János Attila (a Ráckevei Árpád Múzeum munkatársa, az Argonauta Kutatócsoport vezetője) búvárrégész előadása
12:00 Az aeolipiltől a gázturbináig - Benei Bernadett muzeológus interaktív tárlatvezetése a Mobileum gőzgépei között
Folyamatos programok:
Duna Múzeum interaktív bemutatója a víz körforgásáról, vízszennyezésről.
Abacusan Tehetséggondozó Stúdió foglalkozásai hídépítés, mikroszkópos vizsgálat, robotika modellezés témákban.
Múzeumpedagógiai műhely alkotni vágyóknak - elképzelt vízfenék megalkotása, ismerkedés „vizes műtárgyakkal", környezetvédelem.

 

Együttműködő partnereink: Duna Múzeum - Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum, Ráckevei Árpád Múzeum, Argonauta Kutatócsoport, Civil Tv 11

A programokat 4-től 99 éves korig ajánljuk. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Jegyárak:
Teljes árú jegy: 800 Ft
Kedvezményes jegy: 400 Ft


Helyszín:
Műszaki Tanulmánytár
1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 10.
Telefon: (+36-1) 204-4095
E-mail: info@mmkm.hu
Web: www.mmkm.hu

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek