VISART Művészeti Akadémia - Diploma kiállítás és nyílt nap

A művészetoktatás a köztudatban sajnos sok esetben valami felesleges dolog. A családok a munkaerőpiac felfordult értékrendjétől megzavarva a művészetoktatást és magát a művészetet is luxusnak tartják.

 

Pedig a mindennapi élet számos területén óriási a hiány és az igény a művészi megközelítésre és a művészi szintű tervezők iránt. (Pl. webtervezés, kiadványtervezés, reklámgrafika, csomagolás tervezés. Ezeken a területeken sajnos ma még tömegesen foglalkoztatnak képesítés nélküli alacsony szakmai színvonalat képviselő munkaerőt.)

 

A művészettörténet és a rajzoktatás minden európai ország képzési rendszerének része, de az alkalmazott művészeti képzés szinte sehol nem olyan jól szervezett, mint Franciaországban, és nem mindenütt szól olyan egyértelműen a mának.

 

 

Elindult az első francia művészeti főiskolai képzés Magyarországon!

A művészeti területen különösen fontos a nemzetközi kitekintés. A francia művészeti oktatás megjelenése Magyarországon rendkívül fontos termékenyítő hatással lehet a magyar művészeti képzésre és a vizuális kommunikációs kultúrára.

A VISART 2004 óta a francia École d'Art Maryse Eloy főiskola oktatási programját szervezi Magyarországon. Átveszi a francia oktatási programot, képzési alapelveket és a végzett hallgatók a francia főiskola államilag akkreditált diplomáját kapják.

A vizuális kommunikáció területén országos átlagban közel ötszörös a túljelentkezés. Ilyen helyzetben túl nagy szerepe van a véletlennek, a szerencsének, a pillanatnyi formának. Óhatatlanul sokan kiesnek olyanok is, akiknek a felsőoktatásban lenne a helyük.

 

 

Partnerünk: École d'Art Maryse Eloy (EME), Paris

Az EME 1981 óta képez grafikai tervezőket, multimédia tervezőket, művészeti vezetőket, kreatív igazgatókat. Az iskola közel ezer végzett hallgatója a reklámügynökségek, a grafikai tervező stúdiók és kiadóvállalatok vezető munkatársai Franciaországban és külföldön egyaránt.

Az iskola különleges erőssége az adaptációs képessége és gyakorlatiassága. Egyik vezető iskola a szakterületén.

 

Az iskola Franciaországban bejegyzett magán felsőoktatási intézmény, amely 1996 óta a francia állam által elismert Niveau 2 (főiskolai) diploma kiadására jogosult.

A több mint 200 hallgatót 40 kiemelkedő színvonalú tanár tanítja.

 

 

Szakirányok

A képzés Vizuális Kommunikáció szakon indul, ezen belül grafikai tervezés, multimédia, reklámgrafika, kiadvány tervezés, illetve csomagolás tervezés specializáció lehetséges. A képzés 4 éves nappali tagozatos. Az oktatás magyar nyelven történik, de a diploma megszerzéséhez francia és angol nyelvvizsga szükséges. A félévi vizsgák alkalmával idegen nyelven, angolul vagy franciául kell vizsgázniuk a hallgatóknak.

 

 

DIPLOMA BEMUTATÓ

A Visart végzős évfolyama négy év tanulás után diplomavédés előtt áll.

2011-ben 17 fő jutott el odáig, hogy nyilvánosan is bemutatkozhat a szakma és az érdeklődők előtt a VISART Diploma Kiállítás 2011. keretében.

 

A Kiállítás szakmai napján a szakma legkiválóbb meghívott képviselője nem csak megtekinti, hanem adott szempontok szerint részletesen értékeli is a munkákat.

A Kiállítás egy hétig lesz látható az érdeklődő közönség számára.

 

Megnyitó: 2011. május 20., péntek, 18h

a kiállítást megnyitja Magyar Zsuzsa, tervezőgrafikus, a Visart tanára.

A kiállítás május 21.-én szombaton 9-16 óráig, május 23.-án és 24.-én 9-18 óra között.

 

Helyszín: Visart Művészeti Akadémia

Budapest 1132 Váci út 60.

telefon: 209 32 40  info@visart.hu  www.visart.hu   http://visart.blog.hu

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek