Végidők divatja

Képzeletünk szerint a végidőkben nem lesz alkalmas anyag a ruhák készítéséhez. A pusztuló természet már nem tudja biztosítani a szükséges anyagokat a divat újításaihoz.

 

De a női nem megőrizte alapvető tulajdonságait  - a hiúságát - továbbra is törekszik arra, hogy a „rongyok" helyett divatosan öltözködjön. Minden rendelkezésre álló anyagot felhasználnak - nem szégyellve a kukák tartalmának felderítését. Felhasználják a régi maradványokat, hulladékokat és abból próbálnak divatot teremteni. Ezzel új divatirányzat veszi kezdetét, amely a Divat a szemétdombról nevet kapja. A növekvő igények kielégítésére divatcégek jönnek létre, amelyek kihasználják a növekvő piac előnyeit. Hiszen a világ és az emberi természet sem változik - minden a haszonról és a pénzről szól majd...

 

Kuti Dominika és Turi Helga

7. osztályos tanulók

 

A Végidők divatja divatkreációt a Telkibányai Szepsi Csombor Márton Általános Iskola két hetedik osztályos tanulója készítette. Kuti Dominika és Túri Helga Kovácsné Vass Éva osztályfőnökük támogatásával dolgozták ki a nem mindennapi alkotást. A fiatal hölgyek gondolkozását meghatározza a divat, az hogy mit vegyenek fel magukra, ami kényelmes és egyben hódító. A pályázati megoldás-kísérletük tehát kézenfekvő volt. A pályamunkájuk A környezettudatos életmód és a Biblia útkereszteződése pályázaton különdíjban részesült. (SzLP)

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Eliza Beth
#4. 2011. július 12. 09:47
Ezek szerint mi nők a végidőkben sem fogunk bírni magunkkal? Hát sosem változunk meg? :-)
szalay.lászló.pál
#3. 2011. július 5. 07:23
"Ekkor megnyilt mindkettőjük szeme, és észrevették, hogy mezítelenek. Ezért fügefaleveleket fűztek össze, és ágyékkötőket készítettek maguknak." (I Móz 3:7)
előzmény: janos hozzászólása, 2011. július 4. 21:23
janos
#2. 2011. július 4. 21:23
Én úgy tudom, hogy a természetes a legszebb,. akkor minek ruha?
János
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek