VÉGÉHEZ KÖZELEDIK AZ ARANYFESZT!

OKTÓBER 13-ÁN HIRDETIK KI A FÉL ÉVEN KERSEZTÜL TARTÓ ONLINE AMATŐR KÖZÉPISKOLAI RÖVIDFILM FESZTIVÁL ÉS VERSENY DÍJAZOTTAIT!

 

 

A Fesztivál Nagydíjáért versengő 18 alkotó, illetve alkotócsoport az ország 10 különböző helységéből érkezik az október 13-i budapesti ünnepélyes díjátadóra.

 

Az Arany János 200 Emlékév keretében középiskolásoknak meghirdetett online rövidfilm fesztivál és verseny Arany Jánosról várt 1-20 perces rövidfilmeket. Tartalmi és formai kikötések nem voltak, minden olyan középiskolások által - korábban vagy speciálisan erre a fesztiválra - készített mozgókép és animáció részt vehetett a vetélkedésben, amely művein, életén vagy bármilyen más aspektusán keresztül kapcsolódik Arany Jánoshoz

 

A KEDD Animációs Stúdió szervezésében zajló fesztivál különlegessége volt, hogy a verseny fél éven keresztül, márciustól augusztusig tartott, amelyhez a havonta zajló fordulók során bármikor lehetett csatlakozni. Egy alkotó, alkotócsapat több filmmel és több fordulóban is nevezhetett. Az egyes fordulók végén a közönség szavazatai alapján három alkotás jutott a döntőbe. Így összesen 18 film verseng a legjobb filmnek járó Aranyfeszt Nagydíj elnyeréséért. Emellett a legjobb színészi teljesítményt, a legjobb rendezést és a legjobb animációs alkotást is díjazza a szakmai zsűri.

 

A felkért szakmai zsűri tagjai szakterületükön ismert és elismert személyiségek:

  • Joós Andrea, élménypedagógus, tudománykommunikációs szakember
  • Kemény Zsófi, író, költő, slammer
  • Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője
  • Horváth Kristóf „Színész Bob", slammer
  • Jurik Kristóf, Dargay Attila-díjas animációs filmrendező

 

Kihirdetésre kerül még a Legeredményesebb Iskolák versenyének eredménye is.

 

Az Aranyfeszt  díjakat egy Díjátadó Gála keretében  2018. október 13-án 11 órától Budapest egyik különleges helyszínén adja át a szakmai zsűri és  az esemény főtámogatói . Az ünnepélyes eseménynek Európa legnagyobb alapterületű fogyatékosság-barát közösségi és kulturális tere, a Premier Kultcafé mozi ad helyet.

 

Aranyfeszt Díjátadó Gála

Időpont: 2018. október 13. (szombat) 11 óra

Helyszín: Premier Kultcafé (1085 Budapest, Üllői út 2-4. - Kálvin tér)

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek