Védett vásár 2021.11.06.

Szent Márton-napi országos nagyvásár, Szombathely, Vasi Skanzen

 

Az első meglepetés a kapuban ért, amikor védettségi kártyát kértek a belépni szándékozó vásárlátogatóktól. Ezt nem említették a hirdetésekben, így aztán sokan fordultak vissza bosszankodva. Aki sikeresen vette az akadályt, az bátran költhette a pénzét, volt mire.

Bár messze nem jött annyi árus, mint a boldog békeidőkben, azért akadt elég minőségi áru. Bőrök, szőrök, fém, fa, kerámia, ki mit szeretne a testén vagy a lakásában látni. Disznóságok, libaságok kínálták magukat, mézzel, csokival, gesztenyével, vagy éppen sálakkal, szőnyegekkel, ékszerekkel váltakozva. A bóvlikat eldugták a hátsó fronton, de persze a kisgyerekekre szakosodott árusok is megtalálták a vevőiket. Hogy megérte-e a helypénzt, azt csak ők tudhatják. Az biztos, hogy több látogató is lehetett volna, ha túljutnak a kaput őrző „sárkányokon".

A második meglepetés a programcsúszás volt. A szombati napon déli tizenkettőre hirdetett fellépőket tizenhárom órára hívták (mint megtudtam tőlük), de erről a nagyközönség nem kapott tájékoztatást. Minthogy mindenképpen meg akartam nézni a Toronyi Asszonykórust, addig sétálgattunk, sült gesztenyéztünk, apróságokat vásároltunk. Nem hagytuk ki a kürtőskalácsot sem, a vásárban egész más a hangulata, mint a nagyáruházi parkolóban.

A Magor Íjász Hagyományt Őrző Egyesület íjászbemutatója után tovább folytatódtak a színpadon a programok, többek között: Boglya Népzenei Együttes, Mesebolt Bábszínház, Romano Drom koncert. Az ígért lampionos felvonulást már nem vártam meg, bár biztosan szép volt.

A gyerekek a népszerű íjászkodás mellett többfelé találhattak elfoglaltságot, és a gyomor sem maradt megtöltetlen.

Ma még (2021.11.07.) látogatható a vásár, további programok várnak, ha tegnap lemaradtál volna. Zöldkártya és pénz legyen nálad!

 

Toronyi Asszonykórus


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek