VÁNDORSÓLYOM KISASSZONY KÜLÖNLEGES GYERMEKEI

Lehetőségem nyílt arra, hogy megtekintsem ezt az általam nagyon várt filmet.

 

Ez a Ransom Riggs 2011-ben megjelent regényén alapuló alkotás egy nagyon különleges és megfogó világba kalauzolja el a nézőket. Egy világba, melynél belecsempészi az általunk élt 1900-as évekbeli valóságba egy mesébe illő, kalandokkal teli sziget különleges gyermekeinek életét.

 

Kezdetben a Jake(Martin Scorsese) - a szülei által hanyagolt fiú - szürke és talán magányosnak is mondható hétköznapjai kerülnek bemutatásra. Egyetlen örömét nagyapja (Abe)sokszor mesékbe illő történetei jelentik. Megtudjuk, hogy Abe(Terence Stamp)hol élt,megismerjük a barátait és avelük együtt átélt, szörnyekkel vívott különleges kalandjait.

 

Avalóság azonban nem kedvez a mesélőknek. Jake is csak szenvedést kap ezen történetek megosztása után. Az iskolában kinevetik, hazugnak nevezik és kiközösítik. Innentől kezdve megszűnnek a mesélések.

 

Az idő folyamának szürke sodrását a nagyapa halála szakítja meg. Titokzatos eltávozásával Jake szembesül először. Ezek után ráveszi szüleit arra, utazzanak el Walesbe, hogy el tudjon búcsúzni legkedvesebb szerettétől, miközben titokban egy másik reményt is dédelget szíve mélyén, hátha utána tud járnia titkos történetek valóságtartalmának.

 

Hamar rájövünk arra, hogy az összes történet igaz és a különleges gyermekek árvaháza valóban létezik. Megismerjük Vándorsólyom kisasszony(Eva Green) és a többi lakó életét, ahol mindenki természetfeletti képességgel bír. Többek közt van, akia levegővel, más pedig épphogy a tűzzel tud bánni, van aki azélettelen tárgyak életre keltésében remekel,de van olyan is, kinek a szája a tarkóján leledzik.

 

Szemtanúi lehetünk olyan történelmi eseményeknek, mint például a második világháború bombázásai, valamint időhurkokat is megismerhetünk. Jake itt végre barátokra, elismerésre és egy kis szerelemre is lel, emellett kiderül, hogy Ő miért is különleges. A Vándorsólyom kisasszony, egy ymbryne, vagyis egy olyan lény, aki képes manipulálni az időt, valamint képes váltogatni madár és emberalakját.Feladata a gyermekek védelme és biztonságának megteremtése. Ellenségük az Üresek (rettenetes lények) vezetője, Barron(Samuel L. Jackson), aki a különlegesekre vadászik.Célja, hogy minél több időhurkotfelfedezzen és a benne élők megöléseáltal újra ember lehessen. Az igazi kalandok pedig csak ezek után kezdődnek...

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek