Urbitális Majális 2011 -második heti programajánló

A Stúdió Metropolitana által négy éve életre hívott Urbitális Majális idén több mint 60 programmal, 100 helyszínen várja a látogatókat egészen június elejéig.

A szervezők ezen a hétvégén is gondoskodnak arról, hogy kicsik és nagyok egyaránt tartalmas kikapcsolódást találjanak anélkül, hogy elhagynák Budapestet, vagy akár saját kerületüket!

Május 6-7-én Közös Múltunk-Közös Jelenünk címmel sétát és kerékpár túrát szervez Budafok-Tétény területén a Promontorium Polgári Casino, melyhez egyéb szabadidős programok és versenyek is kapcsolódnak.

Május 7-én Óbuda Napja alkalmából a III. kerület több mint 10 helyszínén lesznek fantasztikus programok. Ugyanezen a napon rendezik a Fiumei úti sírkert területén a Fülemülék Éjszakája elnevezésű, a Madarak és Fák Napja alkalmából rendezendő interaktív sétát a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület vezetésével, amely egy országos programsorozat egyik állomása lesz, és bizonyára jelentős számú érdeklődőt vonz majd. Szintén a Madarak és Fák napját ünneplik a Füvészkertben május 7-8-án, egész napos családi programokkal, vetélkedőkkel, kézműves foglalkozásokkal. Hasonló családi programmal hívogat vasárnap a Csillagtelepi Majális is a Radnóti Miklós Művelődési Házban.

A komolyabb műfajok kedvelőinek érdemes lesz ellátogatni május 6-án a Liszt-év keretében megrendezésre kerülő, Északról jön a fény című zenei estre, vagy az Aranytíz Kultúrház ünnepi hangversenyére, ahol május 8-án a Budapesti Vándor Kórus ünnepli 75. évfordulóját. A jazz szerelmeseinek pedig jó hír, hogy még kaphatók jegyek a Kozma Orsi Quartet új nagylemezének bemutató koncertjére, melyet május 9-én a Művészetek Palotájában hallgathatnak meg.

Az Urbitális Majális programjaiból a www.urbitalis.hu webcímen lehet böngészni. Érdemes lesz jövő héten is nyomon követni az ajánlókat, de addig is várjuk a szavazatokat a legjobb programra a facebook.hu / urbitalis majalis oldalán. A legtöbb „lájkolást" kapott programok díjazásban részesülnek.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek