UNICEF útmutató gyerekeknek és szülőknek

****

 
  Az új típusú koronavírus-járvány megjelenése váratlan kihívással állítja szembe a családokat világszerte, köztük Magyarországon is. Kívánjuk, hogy ebben a rendkívüli helyzetben Ön is és családja is egészséges maradjon és meg tudja óvni magát!
 
 
 
  Az UNICEF most is a gyermekek és családjaik mellett áll és komoly erőforrásokat fordít a koronavírus elleni küzdelemre. Szervezetünk immunizációs kampányaival a korábbi járványok megfékezésében is kiemelt szerepet játszott, és hozzájárult az olyan betegségek visszaszorításához, mint amilyen a járványos gyermekbénulást okozó poliovírus. Globális oltóanyagszolgáltatóként jelenleg az UNICEF oltja be a világ gyermekeinek felét, és csak 2018-ban 116 millió gyermek alapvető immunizációjáról gondoskodott.
 
 
 
  A koronavírus ellen még nem létezik védőoltás, ugyanakkor sokat tehetünk azért, hogy a betegség terjedésének gátat szabjunk, és megőrizzük saját, valamint szeretteink egészségét. A kialakult helyzetben a legfontosabb az útmutatások betartása és az egymásra figyelés. Az UNICEF „Védekezés a vírus ellen - útmutató gyerekeknek és szülőknek" című összeállításából Ön is megismerheti a betegséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és azokat a módszereket, amelyek segítségével a prevenció még hatékonyabbá válhat.  
 
 
  Védekezés a vírus ellen - útmutató a helyes eljáráshoz:  
 
 
  ÚTMUTATÓ SZÜLŐKNEK  
 
 
  ÚTMUTATÓ GYEREKEKNEK  
 
 
  Az alapvető útmutatásokon túlmenően olyan tippeket is megosztunk Önnel, amelyek segítségével bármikor ellenőrizheti, hogy minden szükséges lépést megtett-e a saját és környezete egészségének megőrzése céljából.
 
 
 
  Gyermekeinek kérdése van a korona vírussal kapcsolatban? Nem tudja, miként beszéljen velük a témáról? Az UNICEF ebben is támogatja a szülőket. Összeállításunkból megtudhatja, hogyan érdemes az egyes korosztályokat megismertetni a betegséggel és a vírus elleni védekezés módszertanával.
 
 
 
  A koronavírus a világon mindenütt komoly kihívást jelent a családok számára. A napi rutin megváltoztatása sok kényelmetlenséggel és átszervezéssel jár, hiszen sokan otthonról kénytelenek dolgozni, tanulni. Az otthonmaradás ugyanakkor lehetőséget teremt arra, hogy a rohanó hétköznapok taposómalmából kilépve befelé forduljunk, és több figyelmet fordítsunk azokra, akiket a legjobban szeretünk. Kívánjuk, hogy a jelenlegi helyzetből minden család megerősödve kerüljön ki, és jóra tudja használni a kínálkozó lehetőséget, hogy a járvány időszaka a kedvességről és az egymás iránt érzett felelősségvállalásról szóljon!
 
 
 
  Kedves Támogatónk! Válság idején van a legnagyobb szükség az olyan világszervezetek munkájára, mint az UNICEF. A globális problémák globális megoldásokat követelnek. Szervezetünk a földkerekség legkiszolgáltatottabb gyermekeit védi a betegségek, az erőszak és kizsákmányolás ellen az év minden napján, a nap minden percében. Félelmet nem ismerő munkatársaink most is a terepen dolgoznak a gyerekek és szüleik biztonságáért.
 
 
 
  A jelenlegi globális vészhelyzet a korábbiaknál is nagyobb kihívás elé állít minket, hiszen a világ számos pontján most nagyobb szükség van a segítségünkre, mint valaha. Ebben a rendkívüli időszakban különösen nagyra értékeljük adományozóink támogatását, amely lehetővé teszi a gyermekekért végzett munkánk folytatását.
 
 
 
  Kérjük, álljon Ön is ismét mellénk, olvasson tovább a koronavírus elleni harcunkról és adományával segítse munkánkat!
 
 
 
  SEGÍTEK  
 
 
  Köszönjük, hogy Ön is az UNICEF-et támogatja!


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek