Újra: Medvevilág Szicíliában

Itthon a KAFF-on debütál a magyar közreműködéssel készült animációs film

 

A 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál után a hazai közönség is hamar láthatja a Kecskeméti Animációs Stúdió közreműködésével készült Medvevilág Szicíliában című animációs filmet. Az alkotás ugyanis bekerült a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál programjába, amit idén június 19-23. között rendeznek meg. A filmet országosan a Mozinet forgalmazza, a premierre várhatóan az év második felében kerül sor.

Dino Buzzati varázslatos meséje elevenedik meg A vörös teknős alkotóinak új, nagyszabású animációs filmjében. A mesebeli Szicíliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit. Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át, a városokban élve veszélybe kerül a medvelélek.

A Medvevilág Szicíliában a XX. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyve. A belőle készült animációs film felnő a feladathoz: az olasz származású rendező, Lorenzo Mattotti a megvalósításon a Kecskeméti Animációs Stúdióval dolgozott együtt.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek