Új katamarán jár Bécs és Pozsony között

Eurocomm-PR Budapest: Bécs Város Külképviseleti Irodája 2019. január 29.

 

 

 

Az Egyesült Királysághoz tartozó Wight-szigeten készült az a pompás katamarán, amely március végétől közlekedik Bécs és Pozsony között. Az új Twin City Lineren 250 utasnak van hely, a két város közti távot 75 perc alatt teszi meg.

Az osztrák és a szlovák fővárost 2006 óta köti össze menetrend szerinti hajójárat, eddig összesen 1,7 millióan utaztak a Twin City Liner nevű katamaránon. 2018-ban 145 ezren tették meg a Bécs és Pozsony közti távot a Dunán. Az új hajózási szezonban, 2019. március 29-től pedig még kényelmesebben utazhatnak.
Ekkortól áll ugyanis szolgálatba az a vadonatúj gyorskatamarán, amely a Wight-szigeten található cowes-i hajógyárban készült az ausztrál Incat Crowther tervei alapján. A 250 utas szállítására alkalmas hajó hétmillió euróba került és 2017 októberében kezdték el építeni. A modern, rendkívül áramvonalas felépítésű járműhöz 25 tonna alumíniumot és 60 négyzetméternyi ablaküveget használtak fel. 
Az új Twin City Liner 2019. január 11-én kezdte meg útját Bécsbe, amelynek során 270 tengeri mérföldet tett meg, 63-szor zsilipelt és 1.600 kilométeren át hajózott holland, német és osztrák folyókon, hogy tizenöt nappal később kiköthessen a bécsi Wien Freudenau kikötőben.
A szezon kezdetéig hátralévő időben számos próbaút vár a hajóra, amelyek során nemcsak tesztelik a katamaránt, de a személyzete is tökéletesen megszokhatja. Ezen kívül befejezik a villanyszerelési munkákat, bekötik az utasok számára a wifit és beépítik a büfé technikáját. 
A hajó - évszaktól függően - naponta egyszer vagy többször közlekedik, Bécsben a Schwedenplatznál található Schiffstation City hajóállomásról indul.

Az új Twin City Liner a bécsi Wien Freudenau kikötőben © PID / David Bohmann

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek