U26 Vitaszínház - ISKOLAI PORNÓ

2011-ben folytatódik az U26 Vitaszínház, és ezúttal a fiatalok az iskolai pornó, szexualitás kérdését járják majd körül a Kerekasztal Színház Társulat tagjainak segítségével. 2011. január 12. 18 óra

 

 

 

„Amikor még nem csinálta, tanácstalan az ember… utána már azt hiheti, mindent szabad, amit mer! És azt is, amit nem mer!” 2011-ben is folytatódik a sikeresen debütált U26 Vitaszínház! Idei első felvonásban sikamlós témákat beszélnek ki a merész és vitázni kész fiatalok a Kerekasztal Színház Társulat tagjainak segítségével: ezúttal az iskolai pornó és a szexualitás témakörét járják körül. A cél természetesen nem a felvilágosítás – azon ez a korosztály már rég túlesett – a szervezők inkább arra kíváncsiak, mennyire élik meg a fiatalok a szexualitást intim dologként, mennyire merészek, és nyitottabbak-e, mint az előző generáció. Az U26 Vitaszínház beszélgetéseihez bárki csatlakozhat, akinek kedve van elmondani vagy meghallgatni mások véleményét.

 

2010-ben a djuice szervezésében kezdetét vette az U26 Vitaszínház, mely megosztó és izgalmas témákat vesézett ki színházi jelenetek és fiatalok segítségével. Az újév beköszöntével a kéthetente megrendezésre kerülő vitamaraton újult erővel folytatódik, és kezdetnek az iskolai pornó és a szex témakörét boncolgatják.

 

A sokszor, és talán már unalomig ismételgetett frázis, mely szerint az élet felgyorsulásával előbb jutnak el oda a mai fiatalok, ahova felmenőik, valóban helytálló és nincs ez máshogy a szex kérdésében sem. Ma sokkal bátrabban és nyitottabban kopogtatnak be a fiatalok azon az ajtón, mely a gyönyörök birodalmát rejti. Egy rossz élmény azonban gyakran keseríti meg az ember egész életét, így a kezdeti szabályok lefektetése valóban hasznos lehet minden fiú és lány számára is. De vajon hogyan is vélekedik erről a korosztály, milyen szabályok szerint élnek, és milyen tág határokban gondolkodnak? Erre keressük a választ az idei év első U26 Vitaszínházán.

 

A szex csak közösülést jelent?

Számít, hogy kivel, mikor, hol? Kell-e a tervezés vagy élj a pillanatnak?

Mit keresnek a fiatalok a szexben?

Érdemes-e beszélnünk szexuális élményünkről? Extrém dolog rögzíteni azt?

A szex és a szerelem két különböző dolog lenne? Érdemes az egyiket a másik nélkül?

 

Nem a meggyőzés, hanem a részvétel a fontos! Érvelésre fel!

Időpont: 2011. január 12., szerda 18:00!

Helyszín: U26 Clubshop, 1065 Budapest Teréz krt. 55-57. (Eiffel tér)

 

Az U26 Vitaszínházról:

A fiataloknak mindenről van véleményük. Szeretnek vitázni, érvelni akár a végsőkig, hogy saját igazukat bizonygassák. Hinni valamiben, az egy dolog, de meggyőzni másokat a saját igazunkról, esetleg engedni a másik véleménynek, beismerve, hogy talán rosszul gondoltuk addig, már sokkal nehezebb. Az U26 Vitaszínház pont erről szól, az U26 djuice clubshop hol csatatérré, hol pedig a felismerés síri csöndjének színhelyévé alakul.

 

Videó a legutóbbi U26 Vitaszínházról, mely a hitről szólt. 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Balage
#2. 2011. január 10. 11:59
Úgy sajnálom, hogy a szerda nem jó nekem. Pedig kifejezetten érdekel a téma :S
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek