Tünet Együttes - Véletlen

A Tünet Együttes 2002 óta sikerrel futó előadása generációt váltott, megújult szereposztással, fiatal táncosok tolmácsolásában került (újra) bemutatásra.

 


2011. január 11-én és 12-én 20 órakor a MU Színházban

Tünet Együttes

Véletlen

tudományos ismeretterjesztő táncjáték

Mi az, amikor a matematika és a tánc találkozik? Logikus, ez a Véletlen.

 

 

 

 

 

Játék agyból és gyomorból. 
Mi a véletlen? Tán nem is létezik? Tán ha elég okosak és gyorsak volnánk, ahogy lendül a kéz, ahogy perdül a kocka ki tudnánk számítani mielőtt leér, hogy melyik oldalát mutatja majd fölfelé? A véletlen csak tudatlanságunk mércéje? Vagy a véletlen létünk alapja, világunk szabadsága, a szél, mely az emberiség hajójának vitorláit dagasztja? Egy bölcs - vagy épp hogy részeges - kormányos? 
Nézünk a véletlenre agyból és gyomorból. Tán majd egymást látjuk.

 

A Véletlenben két világ kerül egymás mellé a táncszínpadon, a tudományé és a táncé. Egy tudós a véletlenről tart tudományos ismeretterjesztő előadást, a háta mögött pedig egy táncelőadás zajlik, amelynek szervező elve a véletlen. A produkció különlegessége, hogy valódi matematikusok, Mérő László és Vancsó Ödön szereplésével kerül színpadra.

 

Az előadás meghívást kapott rangos magyar és külföldi fesztiválokra, járt Sepsiszentgyörgyön, Grazban, Szabadkán és Kassán.

 

„Szabó Réka kortárs táncos-koreográfus, egyben matematikus és egyetemi tanár, teljes pompájában összekötötte élete két hivatását (...) művészetének két legfontosabb sarokköve, az okosság és a humor különös, különc egyveleggé áll össze legújabb előadásában. Alkotásai (de színpadi játéka, akkor is, ha más alkotó darabjában látjuk) nem csak a szemet, de a szívet és az elmét is jóllakatják... A Véletlen egy ragyogó egyetemi előadás és egy ragyogó táncjáték intarziája..."    (Halász Tamás, Balkon, 2002. október)

 

 

Rendező:

Szabó Réka 
Előadó:

Mérő László/Vancsó Ödön 
Táncosok:

Cuhorka Emese, Dózsa Ákos, Hadi Júlia, Huzella Júlia,

Újvári Milán, Vadas Zsófia Tamara 
Zene:

Márkos Albert 
Fény, hang:

Payer Ferenc 
Kosztüm:

Pillangó

Fotó:

Dusa Gábor

 

További információk

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Balage
#2. 2011. január 10. 15:26
Ez lehet, hogy érdekelne...
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Vitám ős Kajánnal