Trexler Erik a mozgássérültek elfogadásáért tart előadásokat diáktársainak

Trexler Erik mozgássérültként úgy döntött, hogy tenni fog sorstársai elfogadásáért, elhatározta,hogy előadásokat fog tartani a diákoknak a mozgássérültek mindennapjairól.

 

Trexler Erik úgy döntött, hogy mozgássérültként tenni fog a sorstársai elfogadásáért, elhatározta,hogy előadásokat fog tartani diákoknak a mozgássérültek mindennapjairól. Az első előadásra június 4-én az egészségnapon kerített sort a csolnoki általános iskola az 5-6 évfolyamának. Azóta több felkérést is kapott már.

 

Az előadásnak két fontos célkitűzése is volt. Egyrészt, hogy megmutassa a gyerekeknek, miképp lehet segíteni a mozgássérülteknek. Hiszen Erik szerint sok a jószándékú ember, aki szívesen segítene, csak nem tudja, hogyan. Másrészt pedig, hogy empátiát ébresszen az új nemzedékekben, akik így a megfelelő háttértudás birtokában könnyebben fogadják el a sérült embereket. Hiszen attól, hogy valaki mozgássérült, még ugyanúgy gondolkodik és érez, mint bárki más.

 

Erik a mindennapokban is lépten-nyomon szembesül a mozgássérültek nehézségeivel. Hite szerint a társadalom gondolkodásmódjának gyökeres megváltoztatását már az iskolapadban el kell kezdeni, mivel a segítő szándék nem hiányzik az emberekből, csak a probléma ismeretlensége gördít akadályokat a mindennapokban a tettek megvalósításához.

 

Erik, még te is nagyon fiatal vagy. Van valamiféle személyes motivációd ebben a mai fiatalokra nem igazán jellemző célkitűzésedben?

 

Sajnos, magam is születésem óta érintett vagyok, és szembesülök a sérült embereket érintő problémákkal. Az előadások után gyakran odajönnek hozzám a gyerekek, és érdeklődnek: mi történt velem, nem találnám-e sértőnek a segítségüket? Ez is jól mutatja, hogy a látszólagos közöny zavartságot és tájékozatlanságot takar. Szerintem a problémák feltárása és ismertetése révén segítőkészebbé válhat a felnövekvő generáció.

 

Az előadásaid mennyiben és főként miben teszik felkészültebbé a segítő szándékú fiatalokat?

 

Véleményem szerint a legfontosabb, hogy megismerjük egymást. Fontos, hogy szem előtt tartsuk, hogy a gyerekekben tudatosuljon, a sérült emberek ugyanolyanok, mint bárki más, viszont több odafigyelésre szorulnak társaiktól. A segítséget sem felajánlani, sem elfogadni nem szégyen. Merjünk segítséget nyújtani!

 

Szerinted a most felnövekvő új generáció toleránsabb lesz a mozgássérültekkel?

 

Legfőbb célom a kezdeményezéssel, hogy így legyen, ezért is folytatom az előadásokat. Szerencsére a gyerekek nagyon érdeklődőek.

 

Mennyiben segítik, vagy teszik könnyebbé a mozgássérültek mindennapjait az előadásaid?

 

Talán még annyira nem. Az előadásaimat az új generáció gondolkodásmódjának alakításért végzem, és bízom benne, hogy munkámmal hozzájárulhatok egy sérült emberekkel toleránsabban bánó, egyúttal pedig segítőkészebb társadalom kialakításához.

 

A gyerekek szívesen cselekednek másokért. Kedves emlék, amikor egy előadásom után elkezdtem összepakolni, és egy egész osztálynyi gyerek jött oda hozzám érdeklődve, hogy miben tudnak segíteni. Nagyon jó érzés volt. Ezek a gyerekek egy napon felnőnek, és talán tagjai lesznek egy olyan világnak, ahol az emberi szándék és jócselekedet összhangban tevékenykedik majd.

 

Sok sikert kívánunk Erik, ehhez a küldetéshez és a további előadásaidhoz!           

 

 

https://www.facebook.com/trexlererikhivatalos?fref=ts

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
ariadne
#6. 2015. augusztus 27. 17:12
Világjobbító tervében szeretettel vár Erik minden érdeklődőt a hivatalos oldalán!


www.facebook.com/trexlererikhivatalos?fref=ts
agnes-senga
#5. 2015. augusztus 27. 15:19
Minden elismerésem Eriké. De ilyen szándékkal kellene még sok sok megértő ember. Megértő, aki csak látva - és nem benne élve - átérezné a helyzetüket. aki megértené, hogy mennyire meg lehetne változtatni az életüket, Jobbá tenni, úgy hogy a mosoly, az öröm ne tudjon elszökni az arcukról. Mert a mosolynak nagy a hatalma.
Hajrá Erik!
szeretettel olvastam agnes
Mara
#4. 2015. augusztus 26. 15:08
Minden elismerésem Erik kezdeményezését illetőleg. Ez is bizonyítja, hogy valóban a jó szándék mindenkiben benne él, csak elő kell hozni.
Hiszem Erik sem véletlenül döntött így, és kívánok Neki sok sikerélményt. Igyekezetének lássa majd gyümölcsét.
örömmel olvastam ezt az interjút. Köszönöm: Mara
szerkesztőség
#3. 2015. augusztus 26. 10:47
Ez nagyon klassz kezdeményezés. ár én csak babakocsival bénáztam, de a közlekedés horror lehet mozgássérültként. Hajrá Erik!
ariadne
#2. 2015. augusztus 25. 17:27
tiszteletre méltó, szép kezdeményezés:)
Hozzászóláshoz jelentkezz be!