Tízezer résztvevőt várnak a bécsi ViennaUP22 startup fesztiválra

A világ minden tájáról mintegy tízezer résztvevőt várnak a bécsi ViennaUP22 startup fesztiválra, amely 2022. május 27-én veszi kezdetét

 


A fesztivált tavaly rendezték meg először a Bécsi Gazdasági Ügynökség kezdeményezésére, és már a regisztráció első órájában óriási érdeklődés övezte.  

 

2022. május 27. és június 3. között Bécsre figyel a startup világ, ekkor rendezik meg ugyanis a ViennaUP'22 startup fesztivált. A különböző helyszíneken zajló rendezvény középpontjában az impact entrepreneurship, a smart city, az élettudományok, a kreatív iparágak és a fin tech áll, de természetesen lesz hackathon, pitching és coaching is. A május 31-i Connect Day-en az érdeklődők megtudhatják például, milyen előnyöket kínál Bécs a külföldi cégek számára, az „Establishing and funding in Vienna/Austria" workshop keretében pedig konkrét tippeket kaphatnak pályázati szakértőktől ahhoz, miként kell helyesen benyújtani egy pályázatot Ausztriában.

Szintén a ViennaUP'22 keretében, 2022. május 30-31-én tartják a Smart City Summitot, ahol minden egyetlen nagy kérdés körül forog: mit kell tennünk ma azért, hogy városaink az unokáink számára is élhetőek legyenek? Lesz saját napja például a gyártószektorban működő startupoknak (Manufacturing Day, június 1.) és a kreatív iparágaknak is. Utóbbi központi kérdése, hogy miként reagálhatnak a múzeumok, színházak és operaházak a technikai innovációkra és hogyan tudják azokat a javukra fordítani? A Creative Days Vienna-t június 1-2. között rendezik meg.

A ViennaUP'22 startup fesztivál mintegy hatvan rendezvényére tízezer résztvevőt várnak a világ számos országából - köztük Magyarországról is -, és a szervezők arra számítanak, hogy körülbelül ugyanennyien követik majd online az eseményt.

 

ViennaUP'22

https://viennaup.com/programme/

 

Képaláírás és copyright:

A ViennaUP'22 plakátja © Wirtschaftsagentur Wien

A ViennaUP'22 alkalmából Bécsre figyel a startup világ © PID / Jobst

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!