Tittel Kinga: A Várnegyed titkai

Tittel Kinga a már jól ismert stílusban kalauzolja végig az olvasót a zegzugos utcákon, a várfal tetején, a királyi palota kertjében zsebkönyvsorozatának első részében, A Várnegyed titkai

 

Honnan ered a Savanyúleves bástya elnevezés? Hol található Buda egyetlen megmaradt utcahídja, vagy milyen titkot rejt a pizsamacsíkos ház udvarán található japánkert? A nagysikerű Mesélő Budapest szerzője, Tittel Kinga a már jól ismert stílusban kalauzolja végig az olvasót a zegzugos utcákon, a várfal tetején, a királyi palota kertjében zsebkönyvsorozatának első részében, A Várnegyed titkaiban és mindenkit arra ösztönöz, hogy merjen turista lenni Budapest!

Tittel Kinga a nagysikerű Mesélő Budapest című családi útikönyv után, olyan izgalmas zsebkönyvsorozatot indít, amely a város egy-egy kisebb területét mutatja be, rengeteg érdekességgel és lebilincselő történettel mind a felnőttek, mind a gyerekek számára.
A sorozat első kötete a szerző kedvenc városrészét, a Várnegyedet veszi górcső alá egy könnyen kezelhető, zsebméretű formátumban, amely felfedi a főváros ékszerdobozának kevésbé ismert részeit és rejtélyeit. A könyv egyben korlenyomata is a várfallal körülvett, illetve várfal menti területeknek, hiszen a Várnegyed számos változáson, átalakításon ment keresztül az évek során, amelyhez a II. világháborús újjáépítések és millenniumi városrendezés óta nem volt példa.
A Várnegyed titkai arra buzdítja az olvasókat, hogy merjenek barangolni, más szemmel és más - nem megszokott - útvonalakkal fedezzék fel a Várnegyed és a várszoknya lépcsőit, utcáit és parkjait, valamint vegyenek részt a Keresd meg! című fejezet kincskeresésében is, amely interaktív formában hív játékra mindenkit!
Akár családdal, akár osztállyal, akár barátokkal indulsz útnak, vágd zsebre a Várnegyed titkait, és csodálkozz rá közös értékeinkre!

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek