Testünk, lelkünk, egyensúlyunk

Az írással foglalkozó emberek számára különösen fontos a testi-lelki egyensúly megteremtése. Az ezoteria világába bepillantva, a test és lélek kapcsolatáról szól az írás.

 

A közmondás szerint „Ép testben ép lélek." Miután bepillantást nyertem a test és a lélek kapcsolatába, módosítanám a mondást: ép lélek ép testet takar. A lélek állapotától függ egészségünk.

Akár hiszi valaki, akár nem, minden élőlénynek van aurája, /lelke/, mely éppen úgy képes változni, - különböző hatásokra, - mint a testünk. Speciális fényképezőgépekkel az aura fotózható, s az erre szakosodott, - főleg az USA-ban tanult - szakemberek számára ez egy olvasható, spirituális kézjegy. Az aura színeiből, terjedelméből az emberek jó, vagy rossz tulajdonságai, szándékai, továbbá a lappangó betegségek, - még a fizikai tünetek megjelenése előtt - megállapíthatók.

Testünket rezgésekből álló, - általában színes - energiatér veszi körül, a képen látható formában. Ez a lelkünk. Mérete egyénenként változó, attól függően, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik az illető. Akiben túltengnek a negatív tulajdonságok: stressz, félelem, gyűlölet, túlzott aggodalom, féltékenység, irigység, - azok aurája nem egységes, zilált. Az ilyen emberek gyakrabban betegszenek meg. Kezeletlen betegségek, drogok használata, dohányzás, sötét ruhák gyakori viselése is rontja az aura állapotát.  Azoknak, akik feltétlen szeretettel, pozitív gondolatokkal, nyitottsággal, segítő szándékkal közelednek embertársaik felé, aurájuk telt, világos színű, ragyogó, erős kisugárzású. Aki sok időt tölt a természetben, auráját, /lelkét/ fejleszti, ezáltal egészségét védi. A háziállatok aurájának közelsége is nagyon kedvezően hat az emberre. Nem véletlen, hogy már sok helyen, a beteg gyerekek környezetébe állatokat telepítenek.

Testünknek az a feladata, hogy biztosítsa létünk fenntartásához a szükséges erőt, energiát, s mindezt az aurából, /lélekből/ kapja.

Az aura /lélek/ négy részből áll.

Az étertest gyakorlatilag rátapad a fizikai testünkre, s ha az ember meghal, napokon belül felbomlik.

Az asztráltest érzelmeink hordozója, mely egy láthatatlan kötelékkel a köldöknél kapcsolódik a testhez. Mikor ez a szál elszakad, az életnek vége.

A mentáltest hordozza az életünk során megszerzett, elraktározott ismereteket, összes tudásunkat, gondolatainkat.

A spirituális test az emberi lélek örök része, mely a kozmikus /isteni/ energiával van kapcsolatban.

Az ember halálával, - miután az asztráltest és az emberi test közti összeköttetés megszakad, az étertest felbomlik. A fizikai test elválik az aurától /lélektől/, s az érzelmeinket tartalmazó asztráltest és az ismereteinket, tudásunkat magába foglaló mentáltest a spirituális testtel együtt - mely múltunkat, jelenünket, jövőnket hordozza - átmegy a másik dimenzióba.

Az aura /lélek/ a fizikai testünkhöz 7 csakrán /energiaközponton/ át kapcsolódik, mely a fejtetőtől a gerincoszlop aljáig több ponton található a testen. Amennyiben ezek valamelyike nem jól működik, vagy elzáródik, a testben fizikai panaszokat, betegségeket generál. Testünk betegségei lelki okokra vezethetők vissza. A lélek gyógyításával, vagyis emberi, érzelmi kapcsolataink rendezésével, pozitív gondolkodással, a rossz tulajdonságaink elhagyásával, gyakori természetjárással, háziállatok tartásával, lehetőleg auránk színeit tükröző ruhák hordásával tudjuk testi egészségünket javítani. Fontos még a baráti kör helyes megválasztása: állandóan kesergő, panaszkodó, mérges emberek közelsége energiánkat rombolja. Vidám, optimista életszemléletű barátokat válasszunk, s - gondjaink ellenére - mi is igyekezzünk ilyenek lenni.

Amit saját magunk közvetlenül tehetünk testünk védelme érdekében: mértékletes, visszafogott táplálkozás, dohányzás, drogok, rendszeres alkoholfogyasztás mellőzése, gyógynövények használata, és az igényes, mindennapi tisztálkodás.

Amennyiben sikerül lelkünkben pozitív változásokat elérni, testi egészségünk is helyreáll, s kiegyensúlyozott emberek lehetünk. 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
janos
#20. 2011. augusztus 31. 09:46
Kedves Kató! Én csak ezt mondom neked: Azok a férjek és feleségek akik nem tudnak alkotni, irigyek a másságra, itt szeretném hangsúlyozni, hogy tiszteletem a kivételnek Ha véleményt kérdezel tőlük mindig lefogják ócsárolni a mi hozzáállásunkat. Ne törődj vele és ezt egy férfi mondja neked itt és most.
MINDEN LÉNYNEK EGYÉNILEG KELL MAJD ISTEN SZÍNE ELÉ ÁLLNIA, NEM FORMÁLHATUNK SENKIT! János
előzmény: Juhász Kató hozzászólása, 2011. augusztus 31. 08:24
Juhász Kató
#19. 2011. augusztus 31. 08:24
Ilikém!
Köszönöm, hogy olvastad, különösen azért,
mert úgy érzem, hasonló a lelkünk.
Lehet, hogy - mivel nem férfiaggyal írtam, -
a férfiak számára nem érthető. Abból
gondolom, hogy a férjem nagyon különös
következtetést vont le az írásomból.
előzmény: dezsoili hozzászólása, 2011. augusztus 30. 22:11
dezsoili
#18. 2011. augusztus 30. 22:11
Mostanában magam is sokat foglalkozom hasonló élményekkel, tézisekkel, a lélek rezdüléseinek aprócska, ám annál jelentősebb változásairól. A misztikum, a megfoghatatlan nagyon sok embert zavarba ejt. Csodás útmutatásodat, leírásodat, nagyon szépen köszönöm. nagy érdeklődéssel olvastam, s azt hiszem még ma este egyszer el is fogom, mert elsőre gyorsan át szoktam futni, majd másodjára már tüzetesebben pásztázza agyam. Gratulálok, Ili.
Juhász Kató
#17. 2011. augusztus 30. 18:38
Kedves Csaba!
Ne csodálkozz, hogy még nem sikerült eligazodnod az ezoteria világában.
Idősebb korban alakulnak ki az intuició iránti
készségek, főleg a természethez közel álló embereknél. Lényeg, hogy bárki, bármit elérhet, ha nagyon akarja, csak célját a gondolataiban
folyamatosan tudatosítani kell. A jó és rossz gondolat egyaránt életre kel, ezért a pozitív életszemlélet kialakítására kell törekedni.
előzmény: Bedő Csaba hozzászólása, 2011. augusztus 30. 14:35
Bedő Csaba
#16. 2011. augusztus 30. 14:35
Kedves Kató, nagyon érdekes ez az írás. Mindig is érdekelt ez a téma. Sok versemben meg is említem a lélek, Isten és az ember kapcsolatát és szerepét, de bevallom, ezekben a "földöntúli" dolgokban még nem sikerült eligazodnom. Rengeteg az érv és az ellentmondás is.
Az én mottóm egyenlőre: "Az igazság odaát van."

Minden szépet és jó egészséget kívánok!
Juhász Kató
#15. 2011. augusztus 29. 12:29
Kedves Balage!
Fiatalon az ember még mindent kibír.
előzmény: Balage hozzászólása, 2011. augusztus 29. 11:40
Balage
#14. 2011. augusztus 29. 11:40
Egyetemi bulinapok alatt (3-4, max 5 órás alvásokat követően) nálunk az a közmondás járta, hogy ép testben éphogy élek ;o)
janos
#13. 2011. augusztus 29. 10:14
Kedves Mara!
Nem tudom milyen könyvekből olvastál de megerősítem Kató hozászolását annyiban, hogy :
A sötét színek negativan hatnak szervezetünkre.
A férfiak hamarabbi elhalálozását is korlátozza, mert ők mindig sötét színekbe öltöznek általában. Ezért hamarabb elköltöznek egy másik dimenzióba. Fontos az élénk szivárvány színeinek használata.
Példa:A kék tiszta ég és a felhős változata milyen érzéseket ébreszt az emberben?
Juhász Kató
#12. 2011. augusztus 29. 08:01
Kedves Mara!
Ajánlom Neked dr. Tom J. Chalko ausztrál orvos kutatómunkája alapján a neten elérhető cikket.Ebben olvasható, hogy a borongós színű ruhák elnyelik a bioenergiát.
A hét csakra /gyökér, hasi, napfonat, szív, torok,
harmadik szem, korona/ meghatározott szerveink működéséért felelős. Légzési techikákkal, meditációval,meghatározott színekre való koncentrálással
erősíthető a csakrák működése.
előzmény: Mara hozzászólása, 2011. augusztus 29. 06:42
Mara
#11. 2011. augusztus 29. 06:42
Kedves Kató, ezzel a témával kapcsolatban olvastam könyveket, de sehol sem találkoztam a fekete ruha rossz hatásával, inkább a rossz kisugárzású dolgok és emberek hatásával. Azt is könnyű megtudni, melyik csakra nem működik. Persze, hogy érvényes mindkét tézis a lélekkel és a testtel kapcsolatban. Szeretettel olvastalak. Mara
Juhász Kató
#10. 2011. augusztus 28. 13:50
Elengedés segítése:
Minden zavaró körülményt kizárva vegyünk
tenyerünkbe egy fehér gyertyát /mérete nem számít/, s legalább 3 percig koncentráljunk arra a személyre, akit el akarunk engedni.
Köszönjük meg mindazt, amit kaptunk tőle és
erősítsük meg magunkban, hogy emlékét megőrizzük. Ezután gyújtsuk meg a gyertyát, és
hagyjuk elégni. Legjobb a hatás újhold, vagy telihold napján, de erős kötődés esetén többször kell ismételni. Mindaddig, míg lelki
fájdalmat már nem érzünk. Ekkor vagyunk nyitottak egy új, boldog kapcsolatra.
Juhász Kató
#9. 2011. augusztus 28. 13:38
Drága Emerencia!
Azért írtam erről a témáról, mert érzékelem, hogy
több nagyon tehetséges szerzőtársunk szenved
attól, hogy nem képes elszakadni a múlttól.
Szinte nekem is fáj a szenvedésük. Igen, a tűz a
megoldás, de a léleknek nem kell elégnie.
Szeretném tisztázni, hogy nem vagyok
boszorkány, vagy ilyesmi, de tapasztalataim azt
mutatják, hogy a gyertyák égetése segít enyhíteni a lélek terhein, főleg újhold, vagy telihold napján.
A következőkben leírom, hogyan.
előzmény: Emerencia hozzászólása, 2011. augusztus 28. 13:03
Emerencia
#8. 2011. augusztus 28. 13:03
Kedves Kató!

Érdeklődéssel olvastam a témád, és a hozzászólások igazságait is.

"Időnként életünkben is takarítást kell végezni, elszakadni a már csak szenvedést okozó emlékektől, csalódást okozó barátoktól, hogy új, működő kapcsolatok iránt nyitottak lehessünk. "

Olyan tartalmat hordoz ez a mondatod, hogy nyugodtan írhatom, felteszi az írásodra a pontot. Csak az a baj, hogy az efféle takarítás éget, mint a tűz. A tűz pörkölését éppen a lélek viseli a legnehezebben. Mindezek ellenére, igaz minden szavad, mert ahhoz, hogy gyógyuljon az égés sebe, előbb ki kell mászni a tűzből.

Köszönöm a kedves tanácsaidat.

Üdvözlettel: Emerencia
Juhász Kató
#7. 2011. augusztus 28. 11:10
Jánoskám, Te vagy a csoda! Erről a látásfejlesztő gyakorlatokról még nem volt tudomásom. Nagyon sok minden érdekel
Téged is, látom.
Az emberek fenntartással vannak az ezoteriával
szemben, pedig egy szál fehér gyertya elégetésével is csodákat lehet művelni, a hétköznapokban is csökkenti a bennünk felhalmozódott feszültségeket.
Természetesen, úgy elhelyezve a gyertyát, hogy a berendezés és a ház marad. Holnap újhold lesz. Ilyenkor érdemes magunkban megfogalmazni kívánságainkat, s gyújtani egy gyertyát.
előzmény: janos hozzászólása, 2011. augusztus 28. 10:36
Juhász Kató
#6. 2011. augusztus 28. 10:54
Answer, kedves, imádni való a humorod.
Bármit gondolunk erről a dologról...-írod.
Őszintén kíváncsi lennék arra, hogy konkrétan Te mit gondolsz?
Visszatérünk rá, jó?
előzmény: Answer hozzászólása, 2011. augusztus 28. 10:33
janos
#5. 2011. augusztus 28. 10:36
Egyetértek! Nagyon örülök neki, hogy közös érzésekkel fogadjuk az únivezum misztikus dolgait. Élvezem őket és amit csak ki lehet tanulmányozni én meg is teszem most például a 'Látás szemüveg nélkül' szemfejlesztő gyakorlatokkal foglalkozom ami tökéletesen működik.
Egy csoda.
Answer
#4. 2011. augusztus 28. 10:33
Kedves Katika!
Elolvastalak, és azonnal kiselejteztem fekete ruháimat, amelyek nincsenek...
Na, a viccet félretéve rendkívül érdekes amiről írsz.
Valóban, a test és a lélek kapcsolata nagyon fontos. Van régi már-már közhelynek tűnő mondás: "Ép testben, ép lélek".
Amit elénk tártál ennek a fordítottját mondja: ép lélekben, ép test, ami bizonyára igaz is, hiszen a lelki problémák komoly negatív testi tüneteket okoznak.
Bármit gondolunk erről a dologról, az utolsó előtti bekezdésben foglaltak mindenképp az egyén érdekeit szolgálják, ha betartjuk őket.
Szeretettel olvastalak!
Ölellek: answer
Juhász Kató
#3. 2011. augusztus 28. 09:50
Kedves János!
Köszönöm a kiegészítésedet, minden szavad
igaz.
Írásommal még azt szeretném érzékeltetni, hogy
testi és lelki szükségleteink kielégítése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy boldog emberek lehessünk. Időnként életünkben is takarítást kell
végezni, elszakadni a már csak szenvedést okozó emlékektől, csalódást okozó barátoktól,
hogy új, működő kapcsolatok iránt nyitottak lehessünk.
janos
#2. 2011. augusztus 28. 09:32
Nagyon jól meg fogalmaztad a mondani valódat az auráról. Minden emberben meg van az aura látás képessége. Így tudja kiválasztani a magának megfelelő jó emberek társaságát.
A sötét színű aurával rendelkező személyeket kerülni kell. Fekete, barna, szürke ezek rossz emberek vagy nagyon betegek. Koncentrálással,egy fix pont folyamatos nézésével,ás meditálással ki lehet fejleszteni az aura látás minőségét.
Szeretettel, János
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek