Tár.hely - pályázati felhívás

A Műcsarnok ezennel meghívja a festészet, szobrászat, rajz és grafika, valamint ezek határterületein tevékenykedő művészeket, hogy portfóliójukkal szerepeljenek a Képzőművészeti Nemzeti Szalonon.


2014-ben a Műcsarnok Nemzeti Szalon néven új kiállítás-sorozatot indított el, azzal a céllal, hogy időről időre megbízható körképet nyújtson a vizuális művészetek legkülönbözőbb területén született főbb hazai teljesítményekről. Ennek következő része a 2015 tavaszán nyíló Képzőművészeti Nemzeti Szalon, melyen a kortárs képzőművészet klasszikusnak számító műfajaira jellemző tendenciákat és eredményeket kívánjuk a teljesség igényével feltérképezni és bemutatni.* A tárlaton a kiállítás kurátora által kiválasztott festészeti, szobrászati, rajz- és grafikai alkotások, valamint az ezek határterületein létrejövő művek szerepelnek, de a még teljesebb körkép érdekében lehetőség nyílik arra, hogy a Műcsarnok által létrehozott digitális Tár.helyen a kiállítás időtartama alatt bármely hazai művész bemutassa az e műfajokhoz tartozó képzőművészeti alkotásait.


A Műcsarnok ezennel meghívja a festészet, szobrászat, rajz és grafika, valamint ezek határterületein tevékenykedő művészeket, hogy portfóliójukkal szerepeljenek a 2015. évi Képzőművészeti Nemzeti Szalonon. A jelentkezés egyetlen feltétele a betöltött 21. életév. A jelentkezés módja: regisztráció és saját anyagok feltöltése a Tár.hely művészeti információs adatbázisba.


Tár.hely kezdeményezés a Képzőművészeti Nemzeti Szalon része.

Tár.helyre feltöltött anyagokból az I. Képzőművészeti Nemzeti Szalon kurátora műveket válogathat a kiállításra.

Tár.hely az első lépés egy átfogó, reprezentatív és hiánypótló adattár felé, amely az elkövetkező években a mai magyar művészet minden műfaját (fotó- és mediális művészet ‒ 2016, tervezőművészet és iparművészet ‒ 2017) és irányzatát gyűjti, bemutathatóvá és kutathatóvá teszi.


Tár.helybe a http://tar.hely.mucsarnok.hu/ on-line felületen lehet jelentkezni. Az adattárba történő jelentkezéshez a következő anyagokat lehet benyújtani:


Digitális anyagok:

- legfeljebb 10 műről készült digitális reprodukció (jpg vagy tif kiterjesztéssel, egyenként minimum 1, maximum 5 Mb), az utóbbi tíz évből

- rövid életrajz word vagy rtf kiterjesztésben (név, születési hely és év, művészeti tanulmányok / év, ill. évek, település, iskola vagy / és mester)

- digitális portfólió (pdf)

- a legfontosabb 5-10 önálló és csoportos kiállítás (amennyiben voltak) adatai (év, helység, kiállítóhely, a kiállítás címe vagy témája)

- bibliográfia (amennyiben van): 3-5, nyomtatásban megjelent vagy az interneten közzétett, ma is elérhető, fontos szakmai méltatás, kritika, kiállításismertető, esszé stb. írás publikációs adatai (a szerző neve, az írás címe, a megjelenés helye, éve, újság, folyóirat esetén az évfolyam és a szám vagy a hónap, nap megjelölése, a publikáció helye a kiadványban, azaz a pontos oldalszáma, illetve a lekérhető internetpublikáció forrása)


Tár.hely felület automatikusan méretezi és mappákba rendezi a feltöltendő fájlokat és visszajelzi a felhasználónak az általa feltölteni kívánt anyagok jellemzőit. A jelentkező a portfóliója tartalmáért és hitelességéért maga felel, a Tár.helybe való feltöltésével automatikusan hozzájárul adatainak, kép- és szöveganyagainak az Adatvédelmi és felhasználási szabályzatban meghatározott elérhetőségéhez, felhasználásához.


Papír alapú dokumentumok (katalógusok, albumok):

A katalógusokat és egyéb kiadványokat 1-3 példányban postán vagy személyesen az alábbi címre kérjük eljuttatni:

Műcsarnok Nonprofit Kft.

„TÁR.HELY dokumentumok"

1146 Budapest, Dózsa György út 37.


A katalógusok beküldése nem feltétele a Tár.hely adattárba való bekerülésnek, de a papír alapú anyagok Szalonon való bemutatásához feltétlenül szükséges az on-line jelentkezés. A beküldött dokumentumok szerepelnek aKépzőművészeti Nemzeti Szalonon, ezt követően a Műcsarnok adattárát gyarapítják, ezért ezeket a későbbiekben nem áll módunkban visszaadni.Jelentkezési, feltöltési és beküldési határidő: 2015. február 12.


Megvalósítással, működtetéssel kapcsolatos információk: Szerdahelyi Júlia (tel.: +36-30-755-2648, e-mail: tarhely@mucsarnok.hu)


További információ...


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek