SZUBKULTI

Koroknay Klára kötetéhezA valóságos életről mindig az a benyomásunk, hogy szegényesebb véletlen fordulatokban, mint a regény és a többi fikciós műfaj, hacsak el nem fogadjuk, hogy a véletlen elve a világ tényleges és kizárólagos mozgatója, ebben az esetben ugyanannyit ér az, amit megél valaki, mint az, amit másvalaki papírra vet, és viszont.(José Saramago)

A véletlent sohasem lehet teljesen megszüntetni, nagyon is élő, meglepő módon újra meg újra előbukkan, és megpróbál alkalmazkodni a társadalmi szükségszerűséghez.(Luis Bunuel)


A Budapest Music Center Mátyás utcai székházában rendezett olasz kiállítás sajtófogadásán a pesti szubkultúrának, a programfüggők társaságának, a kiállításmegnyitók, konferenciák, díszpolgár-avató ünnepségek, céges partik, díjátadók, más események állandó vendégeinek társaságában ismerkedtünk meg, akik óvatos megfogalmazásod szerint kitalált karakterek, valóságos személyekkel való bármilyen hasonlóságuk hátterében a véletlen fondorlatosan ármánykodó természete érhető tetten. Megértem óvatos elhatárolódásod az életszerűségtől, nem akarod megbántani teremtő fantáziád faktumban kísértő, esetlegesen önmagukra  ismerő, néha kellemetlen, néha szerethető figuráit, akiknek olykor hálásak is lehetünk, végtére is ismeretségünk egy kitalált, általad programfüggőnek nevezett, az én nyersebb megfogalmazásom szerint potyázó, 136 lapod egyikéről a Mátyás utcába látogató, közös ismerősnek köszönhető. Rendben van így, a fikció találkozása a realitással a véletlen szimmetrikus természetéből adódik, valós személyek Istentől eredeztethető joga kitaláltakra hajazni. 


Kihirdették a ... győzteseit, Beavató esttel indul a ... Nyári Színház, Ünnepeljük együtt a múzeumi világnapot, Csütörtöktől mozikban... és folytathatnám. A tudósító kiállításmegnyitók, konferenciák, díszpolgár-avató ünnepségek, díjátadók előtt, alatt és után tájékoztat olvasót, nézőt, hallgatót. Olykor könyvet ír "kitalált" személyekről. Nagyon jók, szórakoztatók és őszinték a történeteid. 36 tűpontosan megfigyelt pillanat a kulisszák mögül. Köszönöm a meséket, nagyon élveztem, mindet!


SZUBKULTI

Szerző: Koroknay Klára

Kiadó: Koroknay Klára

EAN (vonal) kód: 9786150108230

Terjedelem: 136 oldal

Kötés: Puhanytáblás

ÁFA kulcs: 5%

Kiadás éve: 2021I

SBN: 9786150108230

Megjelenés dátuma: 2021-05-18 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek