Szeretjük a májust- FilmMagazin 2014.05

Szeretjük a májust, mert általában ilyenkor érkeznek az év első felének legjobban várt blockbuster filmjei. Nem tudni, miért alakult ez így, de az évek során jól megfigyelhető ez a tendencia.

 

Tehát akár tetszik, akár nem, májusban mindig a kasszasiker várományos moziké a főszerep, és szerencsére nincs ez másként most sem.

 

Az elmúlt hónapokban szépen körbejártuk az ehavi filmeket, hiszen márciusban Godzilla, míg áprilisban X-Men címlappal és rengeteg háttérinfóval jelentkeztünk, így talán érthető, ha ezekről most nem, vagy a vártnál egy kicsit kevesebbet értekezünk (persze a Godzillárólígy is írtunk egy 2 oldalas kritikát, plusz elbeszélgettünk a film egyik magyar animátorával is), és inkább azokra a filmekre koncentráltunk, amiket még nem tudtunk bemutatni. Így kerülhetett címlapra a Tom Cruise fémjelezte A holnap határa, melyhez vérmes reményeket fűzünk, ráadásul úgy tűnik joggal, hiszen nemrégiben néhány szerencsés újságíró kollega egy 20 perces betekintést kapott a filmbe, és az általuk elmondottak alapján minden adott egy elsöprő moziélményhez.

 

Megérkezett A csodálatos Pókember 2 is, amit nagyon féltettünk, nehogy összeroskadjon a saját maga súlya alatt, ám házi hálószövő-szakértőnk szerint bőven a várakozások felett teljesített. Visszatértek a Coen-fivérek is, akik kisebb-nagyobb kisiklások után végre egy újabb remek alkotást tettek le az asztalra. Nem is értjük, hogy a Llewyn Davis világát miért mellőzte az akadémia... A hónap meglepetése pedig kétségtelenül az Eltűnés sorrendjében című film lett, mely nemcsak témáját, de szerencsére minőségét tekintve is Fargo szintű mesterműre sikeredett.

 

Fargo-ból pedig amúgy is dupla dózist kaptok, hiszen nem elég, hogy gorcső alá vettük az Amerikában nemrég induló sorozat első pár részét, de a Filmklasszikus rovatban  is Coenék hasonló című filmjéről értekezünk. Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom: senki sem bánja ezt a fajta párosítást...

 

Annyi mindenről kellene még beszélnem (pl. az új Majmok bolygója filmről szerzett exkluzív infóinkról), de sajnos kifutottam a helyből, így inkább nem tartanálak fel tovább Benneteket. Jó szórakozást!    

 

Az újság letölthető a http://issuu.com/alien0401/docs/2014m__jus oldalról. Az oldalon kattintsatok a Share feliratra, akkor válik elérhetővé a Download fülecske. Figyelem! A letöltéshez regisztráció szükséges!

 

Tartalom:
Háttér: Demóna, Majmok bolygója - Forradalom, A holnap határa
Kritika: Godzilla, A csodálatos Pókember 2, Rossz szomszédság, Llewyn Davis világa, Bérgavallér, Minden odavan, Parajelenségek - A megjelöltek, Ron Burgundy - A legenda folytatódik, Az eltűnés sorrendjében, Az ördög ivadéka, Borgman, Százkarátos szerelem, Öld meg kedveseid
Extra: 3 Nick Hornby-adaptáció, Exkluzív interjú Török Attilával a Godzilla magyar animátorával, Ilyen volt a Pókember-trilógia
Sorozat: Fargo
Filmklasszikus: Fargo

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!