Személyiségzavar

Sokan vagyunk, de épp elegen!

 

Tegnap azt mondta a Nagynéném, hogy „egy emberben sok ember lakik."

 

 

És akkor elkezdtem gondolkodni, hogy bennem kik is tanyáznak tulajdonképpen. Arra jutottam, hogy lakik bennem egy copfos kislány, aki egy piros hintán üldögél, kezében kócos babájával, és nagyon magányos, mert nem játszik vele senki, és nem lökik meg a hintát, pedig nem ér le a kis lába, és nagyon fáradt, hogy folyton saját magát kell hajtania. Ráadásul a szoknyácskája is mindig beakad, és a távolban van a játszótér, odahallik a nevetés, de ő nem mehet sehova, és neki csak a babája van, meg a hinta.

 

Aztán lakik bennem egy kurtizán - mint minden tisztességes nőben - aki egy füstös bordélyházban fekszik unottan a zongora tetején, és várja, hogy kivágódjon az ajtó, és belépjen az átkozottul jóképű megmentője, és ne kelljen többé Whisky szagú hájas öreg bankárokkal hetyegnie.

 

Él még bennem egy gladiátor, aki folyton az életéért küzd, megállás nélkül harcol, nehéz páncélzata nyomja vállát, térde gyakran megrogy, arca csupa sérülés, és hazahúz a szíve a családjához, békére vágyik, nyugalomra, de minden áldott nap ki kell mennie a küzdőtérre, és harcolnia kell.

 

Van aztán egy ős-anya, aki az összes többi személyiség körül leng, nagy, virágmintás otthonkát visel, kicsiny sámlin gubbaszt, és borsót pucol egy óriási kastély kertjében, ahol megszámlálhatatlanul sok gyereke és unokája rohangál, játszik.

 

Vagyok még Disney hercegnő, üveg topánkában bálozok, és leejtem csipke kesztyűmet, hogy kacérkodjak a herceggel, szívem hevesen dobog, de mivel én vagyok a legszebb, tudom, hogy feleségül fog venni.

 

Vagyok matuzsálem, vénségesen vén öreg bácsika, aki az idő kezdete óta itt görnyed, és cipeli az emberiség összes fekáliáját.

 

Bohóc is vagyok, aki vígan biciklizik körbe-körbe a porondon, és lételeme a nevettetés.

 

Meditáló bölcs is vagyok, aki a Himalája tetején gubbaszt, és túl van már mindenen, nem eszik, nem alszik, egy módosult tudatállapotban levitál, és megrekedt a két világ között.

 

Vagyok tengerbiológus, fotográfus, színésznő, író, sarkkutató, régész, zoológus, csillagász, festő, zenész, akt modell, irodalmár, filozófus, szakács, úszóbajnok, balett táncos és könyvkereskedő.

 

Miután ezt ilyen szépen kielemeztem, arra jutottam, hogy egy darabig nem megyek át Nagynénémhez, mert ezzel a gondolattal teljesen összezavart, és már magam se tudom, ki vagyok...

 

 

Kép forrása


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Bihari Viktória
#10. 2011. augusztus 31. 20:09
köszönöm szépen, nagyon aranyosak vagytok :)
Eliza Beth
#9. 2011. augusztus 31. 20:01
Nekem is bejött. Lehet, hogy most én is elgondolkodom...
Döme Zsuzsa
#8. 2011. augusztus 31. 19:55
Számolj vele, hogy ez még csak a kezdet! Ezután még sok-sok szerepbe, bőrbe kell bújni, s az is mind-mind te leszel.
Gitka_61
#7. 2011. augusztus 31. 19:46
Igen, ez jó, csak nehogy egy újabb személyiségre akadjon :)))

Bocsi a humorért, ezt nem volt szabad kihagyni :)))

szeretettel! Gitta
előzmény: janos hozzászólása, 2011. augusztus 31. 14:33
Gitka_61
#6. 2011. augusztus 31. 19:44
Remek! Egészen felvillanyozott. Nem tudom miért, talán az a pergő hangvétel, az az izgatott kutakodás a következő éned után. REMEK írás! És milyen igaz, mennyiféle jellem, szellem, arc, lakozik bennünk...

Gratulálok írásodhoz! :)

Gitta
Answer
#5. 2011. augusztus 31. 18:51
...és vagy alkotó, aki önmagát elemzi!
Szeretettel: answer
dezsoili
#4. 2011. augusztus 31. 18:43
Igen, azt hiszem jó ötlet az összegzés. S, hogy kik vagyunk valójában? A megfelelni akarás hajt sokfelé. Gratulálok, remek írás, Ili.
janos
#3. 2011. augusztus 31. 14:33
Ez jó ötlet, ne menj!
Menj a szobádba, csendbe ülj le ,meditálj20-percig.
Képzelj magad elé egy lépcsőt, a felső fokától lefelé kérdezd meg magadtól, Ki vagyok? Hagyd a választ magától ,szabadon jönni., a míg le érsz a legalsó fokához. Minden válasznál időzzél 20-30-másodpercet és menj tovább.Ha a FORRÁSHOZ elérsz,lépcsőfokonként mindig kérdezve magad, ki vagyok? Őszinte válaszokkal megtudod, hogy ki vagy!
Ezt föltétlen ki kell próbálni! A gondolatokat tovább engeded,nem állsz le fejtegetni,őket. János
Balage
#2. 2011. augusztus 31. 14:12
Érdekes írás. Bejött.
Grat!
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek