Szél Dávid: Apapara

Szél Dávid a gyermekáldást és az ezzel járó örömöt és nyűgöt az újdonsült apuka szemszögéből mutatja be.

 

Szél Dávid, az Apapara blog szerzője hiánypótló írásokat közöl:
a gyermekáldást és az ezzel járó örömöt és nyűgöt az újdonsült apuka szemszögéből mutatja be.

 

A blog bejegyzéseiből született könyv, az Apapara szórakoztató és elgondolkodtató is egyben: sajátos, laza és szellemes stílusában írja meg az apává válás szépségeit és nehézségeit. Hol érzékenyen, hol tárgyilagosan mutatja be, hogyan változik a gyermekkel együtt maga a szülő is.

 

Emellett pedig olyan zenei és olvasmányélményekre hivatkozik az egyes fejezetekben, amelyek a saját gyerekkorába is visszakalauzolják az olvasót.

Szél Dávid család- és párkapcsolati problémákkal foglalkozó szakpszichológus. És iskolapszichológus. De mindenekelőtt apa. Két éve írja Apapara című blogját, amelyben egyszerre van jelen szülőként, férfiként és szakemberként. No meg gondolkodó emberként, aki nem hagyja szó nélkül a szülőkkel szemben felmerülő, olykor nevetséges elvárásokat sem.

 

Azt szokták mondani, hogy nem kellenek a receptek. Nem működnek. És tényleg nem kellenek. Ebben a könyvben receptek" is vannak - mikor mit csinálj, és főleg mit ne csinálj -, és működnek! Igazolom. De azért, ami a legfontosabb: attól még, hogy szülő vagy, maradj önmagad! Légy kongruens, hiteles. Éld a saját életedet (is). Olvasd el ezt a könyvet: sok mindent megtudsz - és jól fogsz szórakozni! (Ettől a gyerekeddel is kedvesebb leszel.)
Vekerdy Tamás

 

Az Apapara június elején jelenik meg az Európa Könyvkiadónál.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek