Sportpálya néven mentorprogramot indít a PTE

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Sportpálya néven mentorprogramot indít ősszel a középiskolákban tanuló, kiemelkedő sporteredményeket elért diákok számára

 

 

Első lépésként egy kérdőív segítségével feltérképezték, hogy Baranya, Somogy és Tolna megye adott intézményeiben hány diák lehet érintett a témában. Majd azokban az intézményekben, amelyekből pozitív visszajelzés érkezett a projekttel kapcsolatban, bevonták a gyerekek szüleit is a tematika tervezésébe. Végül kilenc intézményből, 15 sportágat képviselve, 44 diák jelentkezett a mentorprogramra.

 

A program során a PTE felkészült szakembereit bevonva lehetőséget biztosítanak egyéni konzultációkra, problémakezelésre, emellett csoportos és egyéni életpálya-, karrier- és pszichológiai tanácsadásokat szerveznek a sportolók számára. Rendszeres, személyre szóló tájékoztatást nyújtanak, meghívást küldenek a programban résztvevő diákoknak az egyetem által biztosított sportirodai rendezvényekre, a felvételivel kapcsolatos tájékoztatókra, beiskolázási eseményekre. Egyéni kapcsolati hidat alakítanak ki az adott sportoló számára az általa választani kívánt kar és szak tehetségpont, karrier, illetve beiskolázási munkatársaival. A későbbiekben, igény esetén koordinálják számukra az egyéni óralátogatásokat, egyetemi, kari, vagy akár online rendezvények látogatását. Kérésükre a felvételi tárgyakból felkészítő mentort is biztosítanak.

 

A program jó lehetőséget biztosít arra, hogy már középiskolásként bepillantást nyerjenek az eredményesen sportoló tanulók az egyetem életébe, a személyes kapcsolatokon keresztül megismerkedjenek a kari specialitásokkal, felkészüljenek a hallgatói életre. A Pécsi Tudományegyetem számára pedig lehetőséget ad a projekt arra, hogy a kiemelkedő sportteljesítménnyel bíró diákok figyelmét ráirányítsák a PTE széles képzési spektrumára. A projektet a PTE Sportirodája koordinálja.

 

 

Fotó: (Csortos Szabolcs/UnivPécs)

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek