Silenos Kiadó ajánlata: Tom Naegels: Válófélben

A Budapesti Könyvfesztivál hivatalos vendége az Európai Unió. Ez kapóra jött számunkra, ugyanis a Silenos Kiadó szépirodalmi sorozatával (pán!k könyvek) eleve azt tűzte ki céljául,

hogy minden évben megismertet a magyar olvasókkal egy a hazájában elismert, európai fiatal írót. Ebben az évben Tom Naegels (1975) flamand újságíróra esett a választásunk.

 

Válófélben (Los) című regénye óriási siker Belgiumban. Miután minden fontosabb belga irodalmi díjat megnyert, 2008-ban meg is filmesítették, melyben a női főszereplőt, Nadiát a gyönyörű Sana Mouziane játszotta.

Tom, a történet elbeszélője válófélben van. Feleségétől elköltözött, de vár rá egy talán még fájdalmasabb válás: el kell búcsúznia haldokló nagyapjától, életének apafigurájától, aki utolsó küzdelmét a méltó halálért, az eutanáziáért éppen az általa létrehozott, jóléti, fehér Belgium orvosaival vívja.
A történetnek azonban rajtuk kívül van még egy főszereplője: Belgium. Tom a bevándorlás témakörére szakosodott újságíróként felismeri, hogy a nagyapja generációja által felépített biztonságos és egységes belga világba nem integrálhatók a bevándorlók. Házassága természetesen egy pakisztáni lány miatt bomlik fel, ám ezen a kapcsolaton keresztül azt is megtapasztalja, ő, a jó szándékú szakértő sem alkalmas a másik Belgiumhoz hasonulni.
Mindenkinek túl sok mindent kellene feladnia, túl sok mindentől kellene megválnia, hogy ne egymástól váljunk el...

A könyv címlapján látható grafika, illetve a könyvben szereplő fekete-fehér illusztrációk Abu-Yousef Nóra alkotásai.

 

Filmajánló angol felirattal:

http://www.losdefilm.be/eng/trailer-eng.asp

 

A könyv honlapja: http://silenos.hu/valofelben/

 

 

A sorozat előző kötete:

Sass Henno: Itt jártam - Az első letartóztatás

Most 1200 Ft-ért megrendelhető a kiadótól!

Recenziógyűjtemény elérhető itt:

http://silenos.freeblog.hu/archives/2010/11/18/Sass_Henno_Itt_jartam__Velemenyek/

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

A mester és a halottak napja