Sherlock Holmes nevében

Évtizedek után új magyar ifjúsági film készült Sherlock Holmes nevében címmel, amely 2012. január 26-tól lesz látható a mozikban.

Az alkotás állami támogatás nélkül, a magyar filmgyártási struktúrán kívül készült, alacsony költségvetéssel, vidéki alkotók lelkes összefogásával.

 

Főszereplőink két Sherlock Holmes-rajongó kiskamasz, akik egymást Holmes-nak és Watsonnak szólítják, valamint egy kislány, Ica, akivel együtt különös kalandokba keverednek a nyári szünetben.

Holmes furcsa, csendes 12 éves fiú. Watson kicsi és esetlen, a nagyobb fiúk állandó célpontja. De csak addig, amíg a suli utolsó napján a városba érkező Holmes személyében nem talál védelmezőre.

Történetünk egy vidéki kisvárosban játszódik, ahol furcsa dolgok történnek, noha a felnőttek mindebből semmit nem vesznek észre. Gyerekek tűnnek el, és bár pár nap után látszólag sértetlenül előkerülnek, valójában egyik sem ugyanaz már, mint korábban volt. Watson a maga módján nyomozott már ez ügyben, de nem jutott semmire. Holmes-nak nem csak intellektuális kihívás a rejtély megoldása, de segíteni is akar.

Ahogy belevetik magukat a nyomozásba, borzongató dolgokat tudnak meg: egy szemtanú állítja, hogy egy vicsorgó szörny rabolta el az egyik kisfiút, valaki pedig bejelölte a gyerekek iskolai csoportképein, hogy ki lesz a következő áldozat.

Időközben összefutnak Ádler Icával, akinek az édesapja is hasonló esetek ügyében nyomozott évekkel korábban, amíg ő maga is el nem tűnt, mindössze egy titokzatos cirkuszjegyet hagyva maga után: "Circus Infractus Somnius", az Összetört Álmok Cirkusza.

A cirkuszi szál felderítése még több titkot fed fel, és innentől fogva nincs megállás. Nyaktörő üldözés Watson és Ica iskolájában, a félelmetes iskolai Karbantartó feltűnése, legendák a misztikus Álommesterről - mind egy irányba sodorják hőseinket: nem hátrálhatnak meg a feladat elől, hogy "Sherlock Holmes nevében" megoldják a rejtélyt, és megmentsék a város gyermekeit álmaikkal együtt.

Bővebb információ: http://sherlockfilm.hu

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Eliza Beth
#2. 2012. január 9. 09:54
Hm.... "Az alkotás állami támogatás nélkül, a magyar filmgyártási struktúrán kívül készült, alacsony költségvetéssel, vidéki alkotók lelkes összefogásával." Így kéne a sakkosomat is megcsinálni, csak sajna az "alacsony költségvetés" is magas nekem... :-)))


De jó kis film lehet, Akkor is, ha nem lesznek benne olyan látványelemek, mint a HP-ben pl...
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek