Segélyszervezetnél állt munkába Iszak Eszter és Gyurta Dani

****


Nem engedjük el a rászorulók kezét járványhelyzetben sem! - ezt a mondatot tűzte zászlajára az Ökumenikus Segélyszervezet több mint egy évvel ezelőtt, amikor még nem is sejtettük milyen hosszú és nehéz lesz ez a „vírusos" időszak. Hogy a Segélyszervezet jelmondata mit jelent a hétköznapokban, azaz a járványidőszakban végzett segítő munkáról, a Segélyszervezet rendszeresen beszámol közösségi oldalain is. A szervezet Facebook oldalán megtekinthető legfrissebb videóban két elkötelezett önkéntese, Iszak Eszter és Gyurta Dániel látogattak el a Segélyszervezet kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházába. A népszerű műsorvezető és az olimpiai bajnok sportoló tevőlegesen is bekapcsolódott a központ munkájába: egy háromgyermekes családhoz adománycsomagot szállítottak ki, online foglalkozást tartottak kisgyermekes családoknak, sőt még ebédet is osztottak.
 
„Azért jöttünk el egy hétköznap délelőtt, hogy megmutassuk: a segítségre, egész évben szükség van!" - mondja a videóban Gyurta Dani, Iszak Eszter pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a videó nézői is bármikor tudnak segíteni, akár adománnyal akár adójuk 1%-ával.
 
Az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló gyermekek ezreit támogatja országszerte Kapaszkodó gyermekfejlesztő programján keresztül. Az egyedülálló program keretében a Segélyszervezet egyéni és közösségi foglalkozásokkal segíti a gyermekeket a szegénység okozta hátrányok leküzdésében. A Biztos Kezdet Gyerekházakban egészen csecsemőkortól segítik a hátrányos helyzetű gyermekeket és családjukat. A gyermekek kezét a Segélyszervezet a járványhelyzetben sem engedte el: ha kell online vagy telefonon keresztül maradt kapcsolatban a családokkal, még azokban az időszakokban is, amikor a járványveszély miatt egy-egy intézményét ideiglenesen be kellett zárni. A járvány gazdasági következményei miatt még nehezebb helyzetbe került családokat a Segélyszervezet kiemelten támogatja, illetve segítséget nyújt(ott) a digitális oktatási rend alatt azon gyereknek, akik nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel vagy interneteléréssel.
 
Mivel a járványhelyzetben még többen fordulnak segítségért, a szervezet folyamatosan várja a pénzadományokat honlapján, a www.segelyszervezet.hu oldalon.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek