Run Away! Fuss el! néven indul nemzetközi kampány az erőszak ellen

Magyar ultrafutónő válasza a szexuális erőszakra

 

Egy magyar ultrafutónő, Makai Viktória, kegyetlen támadás és szexuális erőszak áldozata lett Budapesten, 2018 október 14-én. Az út szélén futó sportolónőt egy erős testalkatú férfi lerántotta, fejét véresre verte, majd szexuálisan bántalmazta. Mindeközben több autó elhajtott mellettük az úton.


A futónő férje felesége keresésére indult és megakadályozta a tragédiát. A támadót elzavarta és megmentette feleségét, akit azonnal kórházba szállítottak. Viktória ismerte támadóját, aki otthonukhoz közel a szomszédjukban dolgozott: „Felismertem. Minden reggel mosolyogva köszönt." nyilatkozta.

A rendőrség a támadót még aznap este őrizetbe vette és megkezdődött ellene a büntetőjogi eljárás.


A többszörös magyar bajnok ultrafutónő kórházi ápolása után úgy döntött kampányt indít az erőszak ellen:

Run Away! néven indított közösségi és médiahadjáratot, melynek legfőbb célja a figyelem felhívás! Saját sérüléseit és megpróbáltatásait felvállalva, meghökkentő őszinteséggel és nyíltsággal mutatja be egy fotósorozattal és személyes üzenetekkel gondolatait, érzéseit:

„Felelős vagyok a környezetemben történtekért, amiről ismeretem van, nem fogok csukott szemmel járni!" Emberi történetek emberi érzéseket váltanak ki és tettekre sarkallnak, melyek a világot formálják.

Formáljuk együtt!"


A Run Away! kampány üzenetei címszavakban: Elmondtad valakinek? Nem neked szégyen! Te segítettél volna? Biztonságban érzed magad? Nyisd ki a szemed! Fuss!

„Bízunk benne, hogy gondolatokat sikerül ébresztenünk, amik előre viszik mindannyiunk védelmét. Örömmel vesszük, ha ezek a gondolatok közös erővel egy pozitív ügyért akár tettekre módosulnak. Talán a kampányüzenetek kapcsán mások is szívesen elmondanák, hogy velük mi történt, talán lesznek olyanok is, akik ennek kapcsán erőt merítenek a változáshoz. Ha vannak szervezetek, közösségek, akár magánszemélyek, akik tudnak azonosulni az üzenettel, örömmel vesszük együttműködési javaslatukat."

A kampány mögé állt a Nagy Sportágválasztó, aki saját honlapján mutatja be a Run Away! kampány üzeneteit: sportagvalaszto.hu/runaway

 

Makai Viktória
ultrafutó magyar bajnok,
2 gyerekes anyuka,
szexuális erőszak áldozata,
aki életben maradt

 

 

Forrás:

sportagvalaszto.hu/runaway

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek