Román részvétel a magyarországi Frankofónia Fesztiválon

Románia azon országok sorát is gyarapítja amelyek részt vesznek a Frankofón Filmnapokon.

 

2016 február 26 – április 2. között Magyarországon zajlik a XVI. nagyszabású kulturális és oktatási Frankofón Fesztivál, amelyet a Francia Intézet, a Francia Nagykövetség, valamint a Frankofónia Nemzetközi Szervezetének (OIF) több magyarországi tagintézménye – nagykövetségek, kulturális intézetek –, szervez jelentős számú magyarországi kulturális intézettel karöltve, a Magyar Kormány a támogatásával.

 

Március 29-én 18.00 órakor a Budapesti Román Kulturális Intézet Andrei Kivu (gordonka) és Mara Dobrescu (zongora) klasszikus zenei koncertjével vesz részt a Frankofón Fesztiválon. A koncert helyszíne a Budapest Music Center, amely intézménnyel a Budapesti RKI kiváló kapcsolatot épített ki az elmúlt három évben. A koncerten Maurice Ravel, Claude Debussy, Gabriel Fauré, Kodály Zoltán, Liszt Ferenc, Constantin Dimitrescu és Constantin Bobescu művei hangzanak el.

 

Románia azon országok sorát is gyarapítja amelyek részt vesznek a Frankofón Filmnapokon, amely idén hatodik alkalommal szerepel a Frankofón Fesztiválon. Idén 32 vetítés során 30 film került a programba, Franciaország, Kanada, Görögország, Belgium, Tunézia, Tunézia és további frankofón országok produkcióit láthatja a közönség. Február 28-án és március 5-én a budapesti Cirkó-Gejzír mozi vetíti Corneliu Porumboiu A kincs című játékfilmjét.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek