Roger Waters: US + THEM

Színes koncertfilm eredeti (angol) nyelven, 2019, 135 perc, 12E Rendező: Sean Evans, Roger Waters Forgalmazza a Pannonia Entertainment Magyarországi bemutató 2019. október 2.

 

Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba. A 156 állomásos US + THEM világturné bejárta Európát, Ausztráliát, Latin- és Észak-Amerikát. Waters, a Pink Floyd egyik alapítótagja összesen több mint 2 millió ember előtt - köztük a budapesti közönségnek is - zenélt, felidézve mind zenekari, mind szóló pályafutása legjelentősebb dalait. A turné és a róla készült film emellett egy erőteljes üzenetet hordoz az emberi jogokról, a szabadságról és a szeretetről.

A több mint kétórás koncertfilmből - amelyen a 2014-es Roger Waters The Wall után Waters ismét Sean Evans rendezővel dolgozott együtt - természetesen nem hiányozhatnak a Pink Floyd legmeghatározóbb albumai: a Dark Side of the Moon, a Wish You Were Here, az Animals és a kultikus The Wall lemezek legismertebb dallamai is felcsendülnek a filmben. Ezen kívül hallhatók benne dalok Waters legutóbbi, 2017-es „Is This The Life We Really Want?" című lemezéről is, amely 25 év óta az énekes/daszerző egyetlen szólóalbuma. Roger Waters legendássá vált élő fellépései minden esetben monumentális, minden érzékre ható élményt nyújtanak a közönségnek, amelyet a legmodernebb audiovizuális technika és korábban példa nélküli négyutas (quad) koncerthangzás egészítenek ki.

„Roger volt az, aki a kora 70-es évektől kezdve megújította és valódi színházzá tette a stadionok és arénák színpadait" - meséli Mark Fenwick, a zenész managere. „Az Us +Them turné során is páratlan megszállottsággal feszegette a térhangzás és a vizuális technológiák által kínált lehetőségeket, egyúttal a szeretet és emberiesség üzenetét is közvetítve a közönség felé."

A filmet a világpremierrel egy időben, október 2-től láthatják a nézők, magyar felirattal. Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Corvin Mozi és a Pólus Mozi vetíti, emellett országszerte számos további nagyvárosban látható lesz, a Pannonia Entertainment forgalmazásban.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Gyors őszi immunturbó