Rendőri kísérettel tartottak jótékonysági limuzinos felvonulást hátrányos helyzetű gyermekeknek

****

 

 

A Baptista Szeretetszolgálat programszervezője, Baricz Dezső százötven hátrányos helyzetű gyermeknek szervezett népszerű sztárok - Bárdosi Sándor, Győrfi Pál és Kis Grófo - közreműködésével limuzinos felvonulást rendőri felvezetéssel Budapesten. Amerikai filmekből ismerős iskolabusz, limuzinok és luxusautók feltűnést keltő menetoszlopa a Hősök teréről indult a főváros érdekes-izgalmas helyszíneit érintő körútjára.

A konvojt az utazás teljes útvonalán mobilelefonokkal fényképezték, filmezték a járókelők, még az Albán Nagykövetség erkélyén is felvételeket készített a testület egyik alkalmazottja. A gyerekeknek visszaintegető pestiek talán nem is tudják, hogy Baricz Dezső kilenc éve csalja az örömet a gyerekek arcára ezzel a programmal.

Az Erzsébet hídon áthaladva érkeztünk meg a Várkert bazár előtti térhez, ahol a Pizza King Express és  Saad Melhem pizzaszeletekkel, a Detki Keksz és a XIXO üdítővel és kekszekkel vendégelte meg a résztvevőket, a REGIO JÁTÉK játékokkal kedveskedett. 

Rövid pihenőt követően a Bem rakpart és a Margit híd érintésével érkeztünk újra a pesti oldalra, és míg a Lánchídon keresztül újabb hurok közbeiktatásával visszaindultunk a Városliget felé, az előttem ülő, tavaly Európa legszebb fogyatékkal élő díját elnyert ifjú hölgy boldog monológját hallgattam, aki nagyon szeret énekelni és már Pataky Attilával és Nagy Feróval is énekelt együtt, most Kis Grófo - egyébként először vett részt a Baptista Szeretetszolgálat rendezvényén - tiszteletére „csípte ki" magát. Mesélt-mesélt, nevetett a szeme, nem lehetett vele betelni.

Az elválás előtt mégegyszer feltöltöttem a lelkem az önfeledt gyerekekkel, elgondolkoztam, bár Baricz Dezső hatalmas energiákat fektet minden évben a felvonulás szervezésébe, cégeket, közismert embereket keres fel támogatásért, milyen apró gesztusok tudnak örömet szerezni az eseményen megjelent gyermekeknek. 

Köszönöm a Baptista Szeretetszolgálatnak, Baricz Dezsőnek a felvonulást és Sárréti Anita pr managernek a meghívást.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek