Reflexiók - Bábel tornya mítoszának igazsága

Az igazi probléma nem ott kezdődik, hogy a "nagy tőke" ezt és ezt teszi az emberiséggel, hogy valakik rajtunk kívül az érdekeik szerint manipulálják az emberiséget.


Az igazi probléma nem ott kezdődik, hogy a "nagy tőke" ezt és ezt teszi az emberiséggel, hogy valakik rajtunk kívül az érdekeik szerint manipulálják az emberiséget. Az igazi probléma magában az emberben van. A Bábel tornyát az ember maga építi és nem csak a "nagy tőke", vagy csak valami emberiségellenes összeesküvők. Ők nem ok, ők következményei annak amit a Bábel tornya mítosz leír, és ezt maga az ember teszi, nem valakik vele - ugyanakkor az is igaz, hogy valakik által írt forgatókönyv szerint mennek a dolgok, és ezzel nagyon jól el lehet szórakoztatni az embereket, hogy az igazi problémát nehogy észrevegyék, ami bennük van. A következmények okként is működnek, a kérdésnek két arca van. Ha valamelyiket is szem elől tévesztenjük, akkor nem látjuk a problémát a maga valóságában - de legfontosabb, hogy a mi valóságunkban lássuk ott belül.
Az ember igazi problémája, hogy elméje távol él belső központjától. A külsővé lett elmének következménye, hogy külső erők manipulálnak globálisan. A megoldás, hogy az elme visszatérjen belső központjához. De ameddig a nagy leleplező könyveket olvasod a nagy manipulátorokról, a külsővé lett elmében élsz, tehát nem old meg semmit a nagy leleplezés, sőt azt tartod fenn, azt az állapotot, melynek a manipulátorok a létüket köszönhetik.

 

 

Nagy Attila (Puli) - Székelyföld

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Balage
#2. 2013. február 3. 09:08
Érdekes amit írsz.
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek