Pusztai romantika fürdővel

A Dél-Alföld turisztikai vonzerejét elsősorban a végtelen alföldi táj, a háborítatlan természet és a városok műemlékei jelentik.


A Dél-Alföld turisztikai vonzerejét elsősorban a végtelen alföldi táj, a háborítatlan természet és a városok műemlékei jelentik. Az utóbbi időben a turisták a tanyákra is felfigyeltek, ahol a legendás pusztai romantikát és a természet közelségét élvezhetik. Akik csak Petőfi verseiből ismerik ezt a gyönyörű vidéket, azoknak több szempontból is érdemes ellátogatni ebbe a régióba. Természeti örökségeink jelentős része található itt, mint az 50 ezer hektáros Körös-Maros Nemzeti Park, a Kiskunsági Nemzeti Park és nem utolsó sorban a térség alatt bugyogó gyógyforrások, melyek három megye (Csongrád-, Bács-Kiskun-, Békés megye) gyógyfürdőit is táplálják. Itt mindenki megleli az igényeinek megfelelő strandot, érkezzen akár családdal, akár barátokkal, kedvelje akár a kisebb, falusias fürdőt vagy a gyógy-, élmény- és wellness szolgáltatások teljes tárházát felvonultató komplexumokat. Ha valaki szeretné összekötni a fürdőzés élményét a mozgalmas, pezsgő városi élettel, de ugyanakkor kulturális látnivalókkal is gazdagodna, akkor érdemes az alábbi fürdők valamelyikét felkeresnie: szegedi Napfényfürdő Aquapolist, Gyulai Várfürdőt, Makón a Makovecz Imre Kossuth-díjas építész által megálmodott Hagymatikumot vagy a karibi hangulatú Kecskeméti Fürdőt. Ha inkább a családias hangulatot és a csendesebb kikapcsolódást keresi valaki, akkor jó helyen jár Mezőberényben, Szarvason, Dévaványán, Mezőkovácsházán, Nagybánhegyesen, Kisteleken, Algyőn, Csongrádon, Tiszakécske-Kerekdombon, Kiskőrösön, Ballószögön, Kalocsán, Nagybaracskán, Kunszentmiklóson, Kiskunhalason vagy Baján.
Gyula város egyik legnagyobb vonzerejét a legrégebbi épített öröksége a több mint 600 éves gyulai vár, Közép-Európa egyetlen épen maradt gótikus sík vidéki téglavára jelenti, ahol 24 kiállító terem mutatja be Gyula város sok száz éves múltját. A vár és környéke mellett a település másik vonzereje a négycsillagos strand- és gyógyfürdő, a Gyulai Várfürdő, ami kényeztet, ellazít, megmozgat és gyógyít. Gyógyvize jótékony hatását évente több százezren élvezik Magyarország legszebb gyógyhelyén. A fürdőt tápláló termálkút vize a nátrium-hidrogén-karbonátos gyógyvizek csoportjába tartozik, és a következő hatásokat fejti ki fürdőkúra során: a szervezet regenerációs készségét fokozza, fájdalomcsillapító hatású, mérsékli az allergiás reakciókat, nyugtatólag hat az idegrendszerre, mérsékli az alvászavart, megfelelő hőmérsékleten csökkenti a gyulladásos folyamatokat, belélegezve segíti a légúti váladék felköhögését, mérsékli az izomfeszességet. Mivel jelentős mennyiségű metakovasavat is tartalmaz, így számos bőrbetegség, mint az ekcéma, lichen, psoriasis tüneteit mérsékli. A Gyulai Várfürdő 2013 őszétől télen-nyáron várja - a gyógyulni akarók mellett - a szórakozni, pihenni és kikapcsolódni vágyó családokat, fiatalokat az élményfürdő megépítésének köszönhetően. Az új, fedett élménykomplexumban többek között öt új medence, három csúszda, szaunavilág, két, különböző korosztályokra szabott játszótér, pelenkázó és baba-mama relaxációs szoba került kialakításra. A családi élménymedence 16 élményelemmel bővült. A bátrabb látogatók kipróbálhatják a vízfüggönyök mellett a mélyvízi trambulint, a családi, valamint rafting testcsúszdát, a nagy átmérőjű „fánkos" csúszdát, amelyen egyedülálló módon, a gravitációt meghazudtolva, több helyen felfelé is „csúszhatnak" a jelentkezők. Aki tehát Gyulára látogat, nem csalódik, hisz kétségtelenül a Dél-Alföld egyik legvonzóbb városa, évek óta bérelt helye van a 10 leglátogatottabb magyar város között. Az ide érkezőket számtalan rendezvény, kulturális látnivaló, aktív kikapcsolódási lehetőség és garantált programok várják (december 13-15. Méz- és Mézeskalács Fesztivál, Városi Advent, Gyulai Várszínház előadásai stb.)
Hogy szélesebb körben tudjanak élni Gyula város kínálta lehetőségekkel, érdemes Szép Kártyát igényelni a munkáltatóktól, és ahol lehet, maximálisan kihasználni a kártya nyújtotta lehetőségeket.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek