Prestige Galéria jubileumi Falk Art Fórum programja Klimó Károly: Pillantás

Klimó Károly az idős művészgeneráció tagja, a legismertebb kortárs képzőművészek egyike. 1936-ban született, a Képzőművészeti Főiskolán Bernáth Aurél tanítványa volt.

 

Megnyitó: 2011. április 9. 17.00 óra
Megnyitja: François Laquièze, a budapesti Francia Intézet igazgatója
Megtekinthető: április 11 - május 6.
hétfő-péntek 10.00-18.00 szombat 10.00-15.00.

Helyszín: Prestige Galéria, Budapest, V. ker. Falk Miksa u. 7. Telefon: +36-30-598-47-04
www.prestigegaleria.hu

 


Klimó Károly: Pillantás

 

Klimó Károly az idős művészgeneráció tagja, a legismertebb kortárs képzőművészek egyike. 1936-ban született, a Képzőművészeti Főiskolán Bernáth Aurél tanítványa volt. Munkácsy díjas, a Széchenyi Művészeti és Irodalmi Akadémia tagja. Képalkotó fantáziáját tüzes színek, expresszív gesztusok és meditatív mondanivaló jellemzi. Az őselemek: a tűz és a víz találkozása nyomán keletkezett energiák megjelenítése régóta foglalkoztatja. Jelen tárlata sajátos művészi szemszögből, modern átiratban tárja elénk a görög filozófia őselemekkel foglalkozó gondolatvilágát. A megnyitón Orbis Pictus  címmel bemutatásra kerül a Pauker nyomda gyűjteményét feldolgozó könyvsorozat első kötete, mely Klimó Károly munkásságát mutatja be.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

A 10. jubileumi Falk Art Fórum programjáról az alábbi linken olvashat

http://www.falkartforum.hu/

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek