Premierdátum változás: MEDVEVILÁG SZICÍLIÁBAN (6)

Az alábbi három filmünk új premierdátumait későbbi időpontban jelentjük be
MEDVEVILÁG SZICÍLIÁBAN  (6)
(La fameuse invasion des ours en Sicile / The Bears' Famous Invasion of Sicily)
Dino Buzzati varázslatos meséje elevenedik meg A vörös teknős alkotóinak új, nagyszabású animációs filmjében. A mesebeli Szicíliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit. Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át, a városokban élve veszélybe kerül a medvelélek.

A Medvevilág Szicíliában a XX. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyve. A belőle készült animációs film felnő a feladathoz: az olasz származású rendező, Lorenzo Mattotti a megvalósításon a Kecskeméti Animációs Stúdióval dolgozott együtt.

YouTube magyar feliratos előzetes YouTube szinkronizált előzetes (https://mozinet.us9.list-manage.com/track/click?u=5d2e57e75679402d8383e091d&id=7f007c9e5c&e=b1b22f8fac)

AZ ELSŐ ÁRULÓ
(The Traitor / Il traditore)  (16)
Az „első áruló" annak ellenére ült a tanúk padjára, hogy pontosan tudta: ezzel saját maga, családja és barátai életét sodorja veszélybe. A maffia bosszúhadjáratában 33 rokonát végezte ki. Sokan a mai napig sem értik, hogy mi késztette arra a korábban kíméletlen bérgyilkosként hírhedtté vált Buscettát, hogy elsőként szembesítse a maffia vezetőit a tetteikkel.

A sokszoros díjnyertes rendező, Marco Bellocchio a közelmúlt történelmének sötét évtizedeit eleveníti fel a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában szerepelt, ízig-vérig olasz maffiatörténetben. Az első áruló forgatókönyvének születését hosszú és kiterjedt kutatómunka előzte meg. A jegyzőkönyvek, tanúvallomások alapján rekonstruálták a történéseket. A jelenetek egy részét a tényleges bírósági épületben vették fel, amelyet külön a „maxiper"-ként elhíresült eljáráshoz építettek.


YouTube magyar feliratos előzetes (https://mozinet.us9.list-manage.com/track/click?u=5d2e57e75679402d8383e091d&id=c34fca876b&e=b1b22f8fac)

A LÁTHATATLANOK  (16)
(Invisibles / Les invisibles)
Négy mindenre elszánt szociális munkás nőknek fenntartott nappali melegedőt vezet. Állandó vendégeiket fürdővel és meleg étellel várják, valamint mindent elkövetnek, hogy segítsék az emberi méltóság megőrzését és a társadalomba való visszailleszkedést. Amikor az emberi tényezőt teljesen figyelmen kívül hagyó bürokraták ellehetetlenítik őket, hősiesen szövetkeznek, hogy a szabályokat áthágva segítsenek pártfogoltjaikon. Úgy döntenek, saját szakállukra tovább üzemeltetik a helyet, éjszaka menedéket nyújtanak, nappal pedig azon fáradoznak, hogy kiépítsék vendégeiknek a megfelelő szociális hálót. Magánakciójuk azonban nem maradhat örökre titokban.

A láthatatlanok szeretnivaló karakterrel teli igaz történet, amelyben a profi színészek oldalán a hajléktalanok önmagukat alakítják. A film hazájában az év meglepetés sikere lett, eddig több mint másfél millióan látták.


YouTube magyar feliratos előzetes (https://mozinet.us9.list-manage.com/track/click?u=5d2e57e75679402d8383e091d&id=b1daf7c248&e=b1b22f8fac)


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek