PódiumON: Oberfrank Pál

A PódiumON elnevezésű est során, a kötetlen beszélgetés mellett, meglepetések, bejátszások és finom Dúzsi borok is várják az érdeklődőket

 

 

 

„Meg kell próbálni a legemberibb hangon és a legnagyobb szeretettel dolgozni, mert a színház nem egy gyár, hanem egy templom" - mondta korábban Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas érdemes művész, akivel a Mondj Te is egy verset Egyesület szervezésében január 28-án 19 órakor Takács Bencével beszélget. A PódiumON elnevezésű est során, a kötetlen beszélgetés mellett, meglepetések, bejátszások és finom Dúzsi borok is várják az érdeklődőket.

 

Oberfrank Pál 1964. május 3-án született Budapesten. A Piarista Gimnáziumban tanult, ahol a diákszínjátszókör előadásainak rendszeres szereplője volt. Édesapja példáját követve érettségi után a Külkereskedelmi Főiskolán folytatta tanulmányait. 1986-ban diplomázott áruforgalmi szakon. A főiskolás évek alatt kiválóan megtanult angolul és franciául. Ekkor ébredt rá, hogy ő tulajdonképp színész szeretne lenni. Ezért egy évig a Nemzeti Színház Stúdiójában tanult, hogy elsajátítsa a színjátszás alapjait. 1987-ben sikeresen felvételizett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, Marton László osztályába került. 1991-ben a diploma megszerzése után a Vígszínházhoz szerződött, melynek tizenhét évig volt a tagja. 2008-ban hagyta el a Vígszínházat, mert úgy gondolta, hogy nem kap olyan feladatokat, amelyek kielégítenék ambícióit, ezért szabadfoglalkozású színművész lett. A színjátszás mellett hasznosította kereskedelmi ismereteit is, a Piarista Tartományfőnökséggel szerződésben két volt diáktársával beindította a Rendház épületében a Pilinszky János Irodalmi Kávéházat. A vállalkozás bár komoly kulturális értékeket tudott felmutatni, végül anyagilag ellehetetlenült. Ekkor, 2010-ben Eperjes Károly hívására ment Veszprémbe. Megpályázta az igazgatói posztot, amelyet el is nyert, így 2010. január 28. óta vezeti a Petőfi Színházat. Műsorpolitikájában igyekszik ötvözni a népszerűt és a klasszikust, hogy a közönség minden rétegét meg tudja szólítani. Nemcsak színművész, színiigazgató, hanem rendezéssel is foglalkozik. Elsősorban a zenés darabok színpadra állítása érdekli. A Nagykovácsi Alkotóművészek Egyesületének alapító tagja. A helyi értékek megőrzéséért folytatott munkájáért 2012-ben Nagykovácsi díszpolgárává választották.

 

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött az alábbi felületen.

Minden érdeklődő egy pohár finom Dúzsi borra a Mondj Te is egy verset Kulturális Egyesület vendége.

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek