Őseink hagyatéka Mit rejt a kincsesláda?

Időutazós kaland és nyomozós játék a dualizmus időszakából
A Magyar Nemzeti Múzeum munkatársai nem pihennek! Éjjel-nappal azon törik a fejüket, hogy szórakoztató, hasznos, ismeretterjesztő játékokat fundáljanak ki. Aki szereti Agatha Christie-t és szeretne Hercule Poirot nyomába lépni, esetleg Sherlock Holmes bőrébe bújni, itt a nagy lehetőség! Családtörténeti nyomozás ezúttal bűntények nélkül! 
Őseink hagyatéka - Mit rejt a kincsesláda? címmel időutazás és nyomozás várja a dualizmus időszakából a kalandvágyókat: egy hosszú ideje lezárt láda, két kíváncsi gyerek és egy régen elfeledett családi örökség, ami megfejtésre vár.

Az 1867 és 1920 közötti időszak, a dualizmus ideje a magyar történelem egyik dinamikusan fejlődő korszaka volt. A múzeum új, nyomozós játékának célja ennek az időszaknak a megismertetése az érdeklődők számára. Egy Kanadába kivándorolt család történetén keresztül lehet megismerni a kiegyezés utáni korszak tudományos, kulturális, társadalmi változásait, amiben a Magyar Nemzeti Múzeum tárgyi anyaga, gyűjteménye is központi helyet kapott.  A nyomozás során kapott kódok minden esetben jelentéssel bírnak, hiszen a családi történet újabb és újabb aspektusát tárják fel a kíváncsi játékosok számára. Akik június 18-ig teszik próbára tudásukat egy nyereményjátékban is részt vehetnek, ahol a 15 szerencsés megfejtő a múzeum újranyitását követően tárlatvezetésen vehet részt. 

További információ a honlapon található


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek