ÓRIÁSI SIKER BERLINBEN

Berlinben, a Collegium Hungaricum épületében mintegy 150 szakmabeli érdeklődő előtt nyílt meg szeptember 12-én a Déri Múzeum kiállítása Antal Péter gyűjteményéből

 

Az ecsettől a kameráig. Moholy-Nagy László és magyar kortársainak művei 

 

Berlinben, a Collegium Hungaricum épületében mintegy 150 szakmabeli érdeklődő előtt nyílt meg szeptember 12-én a Déri Múzeum kiállítása Antal Péter gyűjteményéből.

 

A kiállítást Nagy T. Katalin kurátor irányításával a Déri Múzeum munkatársai rendezték és építették Berlin belvárosában a Berlin Art Week rendezvényeihez illeszkedően. A megszokottnál is nagyobb szakmai sikerhez a külföldön kevéssé ismert korai Moholy-Nagy képek bemutatása mellett a korabeli magyar Bauhaus-iskola környezetének megismertetése is hozzájárult. Emellett fontos volt az is, hogy a kurátor kortárs magyar művészek néhány kiemelkedő alkotását is párosította az Antal-Lusztig gyűjtemény fontos darabjaival.

A megnyitón Debrecen városát és a Déri Múzeumot Angi János igazgató és Lakner Lajos igazgatóhelyettes képviselték Nagy T. Katalin kurátor mellett. Különleges súlyt adott a megnyitónak, hogy azon részt vett és beszédet mondott a kölni Die Messe Art Cologne igazgatója (Moholy-Nagy László unokája), Daniel Hug is. A rendkívül sikeres berlini kiállítást Nagy Márta igazgató (Collegium Hungaricum) és munkatársai áldozatos munkája tette lehetővé, valamint az esemény sikeréhez hozzájárult Antal Péter személyes jelenléte is.

A kiállítás október 18-ig látható, a megnyitón tapasztalt óriási szakmai érdeklődés egyben garantálja a sokezres látogatószámot is Berlinben, Európa egyik legfontosabb képzőművészeti központjában. 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek