Nyúlszámlálást tartanak Bécsben

Noha a húsvéti ünnepek elmúltak, az osztrák főváros lakói még mindig a nyulakkal vannak elfoglalva.

Bécs, 2018.04.06. (Eurocomm-PR) - A Bécsi Állatorvosi Egyetem ugyanis a segítségükkel szeretne pontosabb képet kapni arról, hol élnek tapsifülesek az osztrák fővárosban.


A Bécsi Egyetem Vadállattani és Ökológiai Kutatóintézeténél többek között azt szeretnék megtudni a speciális népszámlálással, hogy csak a város szélén, vagy esetleg belvárosi parkokban is találkozhatnak mezei nyulakkal a városlakók? Vagy, a lakott területek mely részein fordulnak elő üregi nyulak? A lakosság közreműködésével zajló kutatással a tudósok sokkal többet tudhatnak meg a nyúlfélék elterjedéséről Bécsben, mint amit egy kutatócsoport valaha ki tudna deríteni.

A természetszerető bécsieknek mindössze annyit kell tenniük, hogy lefényképezik a temetőkben, parkokban, elhagyott területeken vagy vasúti töltéseken az útjukat keresztező hosszúfülűeket, és jelentik az észlelésüket a Stadtwildtiere.at oldalon.

A StadtWildTiere (Vadon a városban) elnevezésű projektet három évvel ezelőtt indították, hogy a lakosság segítségével pontosan fel tudják mérni, milyen vadállatok választották az osztrák fővárost élőhelyül, illetve a város mely részén lehet találkozni velük. Számoltak a bécsiek már például rókát, borzot és vörös mókust - eddig összesen mintegy hétezer megfigyelést dokumentáltak. A Stadtwildtiere.at-n egyébként nemcsak bejelenteni lehet a városban élő vadállatokat, de hasznos tippeket is kapnak a résztvevők ahhoz, miként figyelhetik meg jobban a kertjükbe beköltöző sünit, mókust és társaikat, illetve hogyan segíthetik a túlélésüket.

 

Copyright: S.Marchart-Stadtwildtiere.at

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!