Nyitónap és nőnap a MODEM-ben

****

2019-ben, a rendszerváltás harmincadik évfordulóján a MODEM hároméves oktatási projektet indított, amely elsősorban a középiskolásokat ismerteti meg az elmúlt három évtized magyar képzőművészetével. Az intézmény munkatársai további szakemberek bevonásával az 1989-2019 közti időszak minden évéből kiválasztanak egy-egy hazai művésztől egy műalkotást, amelyekről a korszakkal foglalkozó művészettörténészek és elméleti szakemberek - múzeumpedagógusokkal és középiskolai tanárokkal közösen kialakított szempontrendszer figyelembevételével - kb. 20 ezer karakteres átfogó elemzéseket írnak. A harmincrészes sorozat három év múltán az egyes kiadványokból összefűzött kötettel zárul. A műveket a MODEM egy-két hónapra kiállítja - minden tárlathoz a szövegekre épülő múzeumpedagógiai foglalkozások tartoznak. A mostani kiállítás készíti elő a 2021 végére tervezett tárlatot, amelyen egyszerre mutatjuk majd be az összes kiválasztott munkát.

Szeretettel várunk mindenkit március 7-én 15 órától a kiállításon.

16 órakor Don Tamás kurátor vezeti végig az érdeklődőket a tárlaton. A nyitónapi tárlatvezetés ingyenes. Az eseményről videófelvétel készül.

Kurátorok: Don Tamás, Mélyi József és Szabics Ágnes

Kiállítók:
Antal Balázs, Hatházi László és Fodor Zoltán
Benczúr Emese
Csákány István
Csörgő Attila
Fabricius Anna
Gerhes Gábor
Kis Varsó
Németh Ilona

Közreműködő iskolák:
Karinthy Frigyes Gimnázium, Budapest - Vezető tanár: Váradi Emese
Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Debrecen - Vezető tanár: Váczi Lilla

 


Illetve a közelgő nemzetközi nőnap alkalmából most vasárnap a kislányoknak, nagylányoknak, hölgyeknek minden programunk és kiállításunk ingyenes.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket egész nap a Mélyáramok, valamint az újonnan nyílt 30 - kísérleti művészetpedagógiai program tárlatainkra, valamint a kicsiket Csőke Kitti Firkalak foglalkozására délelőtt 10 órától.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek