Nincs meg még minden Sztrugackij könyv?

Tombol a gyerekeknél az "Így neveld a sárkányod" láz? Mutatjuk mi a megoldás

 

Minden családban, tombol az "Így neveld a sárkányodat" láz. Nem meglepő, hiszen egy olyan animációs filmről beszélünk, amit felnőtt és gyerek egyaránt tud élvezni, és a harmadik rész tökéletes lezárása volt, egy szép, kalandos történetnek.

Aki már látta az összes részt, és olvasta a könyveket, ne maradjon sárkányok nélkül, véletlenül se. A Metropolis Media kiadónál megvásárolható, Liz Flanagan - "Sárkánylány" című könyve, mely több díjat is elhozott hazájában, Nagy-Britanniában.

"A Sárkánylány főszereplője Milla - a melegszívű, árva kis szolgálólány -, aki Arcosi varázslatos szigetén él. Az emberek ezen a településen úgy tudják, hogy a tűzokádó sárkányok már emberöltőkkel ezelőtt végleg kihaltak. A sziget egykori lakói - a sárkánylovasok - is csak a legendákban élnek tovább.

Egy nap Milla - drámai körülmények között - négy különleges tojás birtokosa lesz, és ráébred, hogy rajta fog múlni, a sárkányfiókák kikelnek-e, és életben tudnak-e maradni. Közben Arcosi egyre fenyegetőbb hellyé válik, és mind nehezebb eldönteni, kiben bízhat igazán az ember.

Milla és barátai mindent elkövetnek, hogy megvédjék a sárkánytojásokat, amelyeket a szigetet uraló hatalommániás herceg is szeretne megkaparintani. Ha igaz, amit rebesgetnek, és a tojásokból sárkányok kelnek ki: az egész szigetország sorsa gyökeresen megváltozik. Milla pedig végre megtudhatja, kik is voltak a szülei valójában, és mit rejteget számára a múlt. Vajon ki nevelheti fel a sárkányokat? És mihez kezd velük?

Liz Flanagan brit írónő remek mesélő: sok humorral és értő lélekrajzzal ábrázolja szereplőit, akiknek egy gyönyörűen megírt, varázslatos világban kell helytállniuk.

Sárkánylány lenyűgöző szépségű történet barátságról, szerelemről, hűségről, a származásunk iránti tiszteletről és az erkölcsi helytállásról.

A meseregény mindenkinek ajánlott, aki szereti a lebilincselő történeteket, a hajmeresztő kalandokat - és persze nem fél a repüléstől."


Ünnepeljük, Szélesi Sándor születésnapját, akinek olyan remek könyveket köszönhetünk, mint "A beavatás szertartása" vagy "Az ellopott troll".

Az olvasás jól pótolja a vodkát...

„- Vannak Moszkvában olyanok, akik hamis papírokat árulnak kváziknak? - csodálkozott Markin. - Moszkvában minden van." Ennél jobban nem lehet összefoglalni a regényt, és egyúttal Szergej Lukjanyenko munkásságát. Regényeiben egy olyan alternatív Oroszországot és olyan alternatív Moszkvát teremtett, ahol bármi elképzelhető. Az Őrség-sorozattal egy fantasztikus orosz fővárost teremtett, egy varázslatos, misztikus helyet. De ez mégis ugyanaz a város, nem alternatív ...

Tovább olvasás.


Miniinterjúk - Toochee

Lőrinc L. Lászlót 80. születésnapja alkalmából a Metropolis Media egy különleges kötettel lepte meg. A könyvben 12 olyan író egy-egy novellája olvasható, akik a szerző rajongói is egyben. A kötetek szerzőivel villáminterjúkat készítettünk, Utolsó szerzőnk a Galaktika magazin tudományos szerkesztője, Kovács „Tücsi" Mihály. 1, Mióta ismered/olvasod Lőrincz L. László műveit? Gyerekként faltam a könyveket, gyorsan is olvastam, hetente három-négy, de ...

Tovább olvasás.

 

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Gyors őszi immunturbó