Ne szenvedj, fogyj fejben!

Ne sanyargasd magad, ha felkúszott rád néhány pluszkiló, fogadd meg inkább az alábbi, könnyen betartható tippeket!

 

Azt tartják, minden fejben dől el - a karcsúsodással sincs ez másképp! Ha zavar a túlsúly, ha tudod, hogy jobban éreznéd magad néhány kilóval könnyebben, ha tudatosult benned, hogy az egészségedet szolgálná a fogyás, máris jó úton jársz! A kulcs a fogyáshoz a belülről fakadó elhatározás - amint meghoztad a döntést, meg is lépted az első lépést. Tűzz ki teljesíthető célokat magad elé és hidd el, a kis változtatások is rengeteget számítanak hosszabb távon! Fontos, hogy ne sanyargasd magad, inkább törekedj a sok apróbb változásra, de azokban légy következetes!

- Tereld el a gondolataidat! Ha nem hagysz időt magadnak arra, hogy az ételeken járjon az eszed, nem fogsz nassolni!

- Kényeztesd magad finom falatok helyett például egy masszázzsal, egy jó mozival (kukorica nélkül) vagy bármivel, amit szívesen csinálsz!

- Étkezz gyakrabban, kevesebbet! Akár hiszed, akár nem, a fogyást azzal lehet ösztönözni, ha rendszeresen táplálod a szervezeted, így ugyanis nem áll rá a raktározás üzemmódra. A napi ötszöri étkezés az optimális: sovány húsokkal, sok zöldséggel, kevés szénhidráttal, könnyű tízóraival, uzsonnával (pl. gyümölcs, joghurt, müzliszelet).

- Ha éhes vagy, igyál! Gyakrabban előfordul, mint gondolnád, hogy valójában nem is éhes vagy, hanem szomjas. A bőséges folyadékfogyasztás pedig amúgy is jót tesz az anyagcsere serkentésének.

- Jutalmazd meg magad néhány naponta valami aprósággal, ami arra emlékeztet, hogy érdemes kitartanod! Ez lehet egy szép toll, egy szájfény, egy táskadísz, kis cserepes növény, illatgyertya vagy párologtató.

- A rozmaring-, citrom- vagy bergamottolaj illata csökkenti az éhségérzetet - akár párologtatóban, akár fürdővízbe cseppentve használjuk.

 

- Szállj le a buszról/villamosról egy megállóval hamarabb és sétálj! Meglátod, milyen jól fog esni egy kis friss levegő, ami átszellőzteti a fejedet is!

- Egy néhány napos wellness üdülés akár a fogyás elősegítésében, akár fogyási célod elérésének ösztönzésére kiváló! Fontos, hogy a tartózkodásod alatt minél több aktív programon vegyél részt: próbáld ki a vízi gimnasztikát, különféle mozgásórákat és a fitneszteremben is tölts el napi fél órát vagy fuss, biciklizz, sétálj a szálloda környékén. Az étlapról, büféasztalról tudatosan válogass finom, de nem hizlaló ételeket. A Danubius gyógy-wellness szállodáiban minden adott a fogyáshoz vagy a testsúly megtartásához. Masszíroztass, szaunázz, és viseld büszkén a fürdőruhádat!

 

 

 

További információ:

www.danubiushotels.hu/spahotelek

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek

Életfolyamatok