MVM Koncertek: Kezdődik a Zongora 1-ben sorozat

Ezen az estén Miklósa Erika lesz Balázs János vendége

Kínai turné után április 23-án kezdődik Balázs János sorozata a Zeneakadémia Nagytermében: A ZongOpera Miklósa Erikával A Zongora 1-ben sorozaton

A „ZongOpera" szójáték a „zongora" és „opera" szavak egybeolvasztásából, sejtetve, hogy a két műfaj egy estén belül találkozni fog egymással. Ennek a találkozásnak lehetünk szem-, illetve fültanúi április 23-án a Zeneakadémia Nagytermében, az „MVM Koncertek - A Zongora 1-ben" sorozaton belül, ahol a két műfaj két sztárja ad közös estet: Miklósa Erika és Balázs János. Az operairodalom olyan slágerei csendülnek majd fel előadásukban, mint Donizetti-, Verdi-, Strauss- vagy Piazzolla-áriák, illetve Cziffra György-átiratok és improvizációk. Nem véletlenül választották az előadók ezt a színes műsort. A Kossuth- és Prima Primissima díjas koloratúrszoprán, Miklósa Erika repertoárjának mérföldköveit alkották e neves zeneszerzők szerepei. Ugyanilyen fontos szerepet játszik Cziffra György a fiatal zongoraművész, Balázs János életében. Szárnyaló karrierjében úgy tűnik, senki és semmi nem állíthatja meg a még csak 30 éves művészt, aki mellesleg friss Kossuth-díjas, de Érdemes Művész és Prima-díjjal is büszkélkedhet. Művészi munkásságában kiemelkedő helyet foglal el a Cziffra-hagyaték ápolása mind itthon, mind külföldön. Legjobb példa erre az általa alapított Cziffra Fesztivál, amellyel a mester előtt tiszteleg. A Nemzeti Filharmonikusok kínai turnéjáról éppen hazaérkező művész Miklósa Erikával tartott közös estjét nagy érdeklődéssel várják az operaimádók és a zongorarajongók egyaránt. A feledhetetlen zenei élmény pedig garantált!
A sorozat 2. koncertjén október 10-én Balázs János szólóestje, majd november 22-én Szakcsi Lakatos Bélával az Improvizáció következik a Zeneakadémia Nagytermében.


2019. április 23. (kedd), 19.30 óra - Zeneakadémia Nagyterem
ZongOpera - Miklósa Erika (szoprán), Balázs János (zongora) estje
„MVM Koncertek - A Zongora 1-ben" 1.
Donizetti, Verdi, Strauss, Piazzolla áriák, Cziffra György átiratok és improvizációk

2019. október 10. (csütörtök), 19.30 óra - Zeneakadémia Nagyterem
Balázs János zongoraestje - „MVM Koncertek - A Zongora 1-ben" 2.
Ravel: Gaspard de la nuit, Brahms: Paganini-variációk (válogatás),
Liszt: Transzcendens etűdök ( no. 1, 2, 4, 5, 8, 10, 11), Balakirev: Islamey

2019. november 22. (péntek), 19.30 óra - Az Improvizáció
Balázs János és Szakcsi Lakatos Béla zongoraestje,
„MVM Koncertek - A Zongora 1-ben" 3.
Két műfaj, két nagyszerű zongorista egy pódiumon - de aki versenyre számít, csalódni fog. Aki viszont arra kíváncsi, hogyan hat egymásra a klasszikus zene és a jazz a két kitűnöen improvizáló muzsikus kezében,
az egyedülálló koncertélményre számíthat a Zeneakadémián.

A koncert társrendezője a Besszer Koncert Kft.
Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, a www.azongora.hu oldalon vagy a www.jakobikoncert.hu honlapon a Jegyvásárlás menüpontban.

 

Fotó:

Balázs János (Kleb Attila)

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek