MVM Koncertek - Debussy 100

Claude Debussy halálának 100. évfordulójáról az MVM Koncertek Debussy-esttel emlékezik meg. A hangverseny 2018. november 15-én csütörtökön, 19.30 órai kezdettel lesz hallható.

 

A francia impresszionista zeneszerző, Claude Debussy halálának 100. évfordulójáról az MVM Koncertek Debussy-esttel emlékezik meg. A hangverseny 2018. november 15-én csütörtökön, 19.30 órai kezdettel a Zeneakadémia Nagytermében lesz hallható. „A szabadság és szépség felé visz az út, amelyen elindult. És itt nem fontos, hogy az új világból mekkora darab az övé. Határa nem nagy, a néhány legnagyobbak birodalmához nem is fogható. De költő a maga világában és ennél több senki sem lehet."- írta róla Kodály Zoltán a Nyugat 1918-as számában. Zenéjének egészen egyedi hangzását, keleties harmóniavilágát, érzékeny dinamikáját és melódiáinak festményszerűen összemosódó motívumait örökítette ránk. Ebből a csodálatos és gazdag hagyatékból hallhatunk műveket egészen különleges párosításban. Az est első felének főszereplője Vigh Andrea hárfaművésznő, aki olyan nagyszerű művészek közreműködésével válogat a szerző gazdag életművéből, mint Drahos Béla fuvolaművész, Szatmári Zsolt klarinétművész és a 2001-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem négy hallgatójából alakult Accord Quartet. Műsorukon az Egy faun délutánja, a Triószonáta és a Két tánc hangzik el. A koncert második felében Klukon Edit és Ránki Dezső zongoraművészek a zeneszerző két zongorára és négy kézre írt műveiből a Fehéren és feketén, a Lindaraja, a Hat antik felirat és a Kis szvit című darabokat adják elő.

 

 

 

2018. november 15. (csütörtök), 19.30 óra - Zeneakadémia Nagyterem

„MVM Koncertek - Debussy 100"

Debussy-est a szerző halálának 100. évfordulójára

Vigh Andrea (hárfa) és Klukon Edit, Ránki Dezső (zongora) estje

Közreműködnek:Drahos Béla, Szatmári Zsolt, Accord Quartet

Debussy: Egy faun délutánja, Triószonáta, Két tánc  ***  Debussy: Kétzongorás és négykezes művek:

 Fehéren és feketén, L 134, (Két zongorára), Lindaraja, L. 103, (Két zongorára),

Hat antik felirat, L. 131, (Négykézre), Kis szvit, L. 65,  (Négykézre)

 

 

A koncert társrendezője a Besszer Koncert Kft.

Jegyvásárlás a Zeneakadémia jegypénztárában, a www.azongora.hu oldalon vagy a www.jakobikoncert.hu honlapon a Jegyvásárlás menüpontban.

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!