MVM Koncertek - A Zongora: Dráfi Kálmán

Exkluzív online zongoraest május 20-án Dráfi Kálmán otthonában. A zongoraesten Vigh Andrea, a Zeneakadémia rektora beszélget a zongoraművésszel.

 

 

 

 

Május 20-án, csütörtökön este 7 órakor Dráfi Kálmán zongoraestje kerül megrendezésre live streaming formában az MVM Koncertek - A Zongora-sorozat új kezdeményezésének folytatásaként. A hangversenyen Liszt, Chopin és Schubert műveit hallgathatják meg a zongorairodalom kedvelői. Az exkluzív koncerten betekintést kapunk a művészek ünnepnapjai mellett a hétköznapok világába is.

A koncertre online jegyek vásárolhatók 3 kategóriában a www.azongora.hu honlapon.

Az elmaradt koncertek kárpótlásaként bérleteseink és jegyvásárlóink díjmentesen nézhetik meg és hallgathatják meg a koncertet az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen történő jelentkezéssel.

 

Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongoraművész 1977 óta a Zeneakadémia tanára majd tanszékvezetője, a japán Kobe College vendégprofesszora és Cziffra György senlisi Zongoraakadémiájának vezető tanára. Szenvedélyes és elhivatott tanárként büszke számos nemzetközi karriert befutott növendékére is. Rendkívül gazdag pályafutása során olyan zenekarokkal koncertezett, mint a Leningrádi Filharmonikusok Mariss Jansons, vagy a Bostoni Filharmonikusok Seiji Ozawa vezényletével, de fellépett Ferencsik János és Kobajasi Kenicsiró dirigálása mellett is.

Dráfi Kálmán 1974-ben, 19 évesen szerezte művészdiplomáját a Zeneakadémián Kadosa Pál és Bächer Mihály növendékeként. Friss diplomásként két évig Moszkvában a Csajkovszkij Zeneakadémián végzett aspirantúrát annak a Bella Davidovicsnak az osztályában, aki néhány év múlva a New York-i Juilliard School of Music neves tanára lett. 1978-ban Fischer Annie ajánlására a Menton Festival de Musique vendégeként lépett fel, melyet rendszeres meghívások követtek Franciaországba. 1985-ben kétéves lemezszerződés szólította Párizsba. Hazai és nemzetközi lemezfelvételei elsősorban Liszt, Chopin és a romantikus zongorairodalom köré épülnek.

 

Dráfi Kálmán zongoraestje - „MVM Koncertek - A Zongora"

Live streaming - Beszélgető partner: Vigh Andrea

Liszt: 3. Petrarca szonett, Szerelmi álmok,

Chopin: cisz-moll polonéz, op. 26, c-moll polonéz, op. 40,

Schubert: Gesz-dúr impromptu, op. 90, D 899, no. 3,

Chopin: két prelűd (Desz-dúr - esőcsepp és Asz-dúr), op. 28,

Két keringő - Asz-dúr (op. 69) és Esz-dúr (op. 18)

 

 

Fotó: Felvégi Andrea

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek