Musical készül Jimmy életéről!

Színpadra álmodják Zámbó Jimmy életútját.

 

 

Ugyan még csak ötlet, de gőzerővel dolgoznak rajta a leendő alkotók.

Úgy tűnik, a Jimmy-hívők imái meghallgattatnak, hiszen egy színházi rendező úgy döntött, hogy színpadra állítja az énekes kamaszkorát, ifjú éveit, majd a karrierjét és a tragikus halálát.

Erről beszélgetünk Kriszt László rendezővel:

 


- Hogy ismerkedtek meg Zámbó Árpy-val, mert hogy az ön által vezet Kazán István Kamaraszínház, messze esik a Pop műfajtól!
„Zámbó Árpy néhány hónappal ezelőtt hívott meg a Bredd, netes rádióba, amit ő és Molnár Sándor irányít. Készített velem és a kamaraszínház színészeivel egy interjút, aminek a végén tovább beszélgettünk, de már adáson kívül. Bevallom a médiából szerzett ismereteim alapján nem voltam túl jó véleménnyel róla, de ez a beszélgetést követően nagyon hamar megváltozott. Kellett nekem, prekoncepcióval élnem!

Olyannyira, hogy felvetettem egy közös Rádiószínház létrehozásának lehetőségét, amire ő, igent mondott. Aztán szó-szót követett és odáig jutottunk hogy elvállalta, és így a másik Producere lett a Cole Poret Show -nak, Maxilimian Kristóf Co Producer mellett.
- Mi lesz a feladatuk a producereknek?

Lényegében, túl azon hogy a megteremtik az anyagi és reklám hátteret a Show-nak, segítenek olyan énekese, táncos tehetségeket találni, akik részt vesznek a tervezettCole Porter show-ban.

- És hogy jött a Jimmy musical ötlete!
Ezután került szóba, Jimmy élete, mert mint megtudtam Árpy-tól, ez egy nagyon régi, dédelgetett álma a Zámbó testvéreknek, mármint hogy egy hiteles, őszinte, színpadi változatba ismerjék meg a nézők a Zámbó testvérek életét, mert csak így, összességében lehet hiteles a kép Jimmiy-ről, amire, azért valljuk be rengeteg Mende-monda rakodót, legtöbbször teljesen alaptalanul.

- Mi lesz a címe a musicalnek, ha nem titok?
A tervezett cím: "Volt egyszer egy HANG" Igen a hang nagybetűkkel, mert Jimmy hangja tényleg párját ritkítja az egész világon.

- És a leendő közreműködőkről, megtudhatunk valamit?
Még idén nyáron nekifogunk és a MaxLine Média Group, ki fog írni egy "Színpadi forgatókönyv írói pályázatot" aminek a győztese fogja megkapni a lehetőséget a musical megírására, és ha összeáll a darab, jön a még nehezebb rész, hiszen találnunk kell olyan gyerekszereplőket, akik hitelesen tudják alakítani a zenével éppen ismerkedő kamasz, majd az ifjú Jimmy-t és testvéreit, hiszen a testvérek életének megismerése nélkül nem lehet megérteni Jimmy életútját.

Például kevesen tudják azt, hogy amikor Jimmy karrierje elindult, az összes testvére hátra lépet azért, hogy ne akadályozzák testvérüket az érvényesülésben, és még számtalan újdonságot, érdekességet fognak megismerni a rajongók és a leendő nézők a musical-ban.

Legvégül a darab folyamán meg kell találnunk azt a színészt, vagy énekest, aki képes megközelítőleg olyan színvonalon énekelni, ahogyan Jimmy tudott. No, ez lesz talán a legnehezebb, de mindenki tudja hogy Jimmy-t nem lehet egy az egyben visszahozni, ezért volt utánozhatatlan tehetség, de az alkotók, nem is erre törekednek, hanem a hitelességre, színvonalra, nem kevésébe szeretnénk hogy szórakoztató is legyen, hiszen azóta hogy elment közülünk egy sor fiatal generáció nőt fel, akik személyesen nem látták vagy hallották, de ő a példaképük.

- Csak nem akar arról beszélni hogy kik lesznek az alkotók!

Igen, mert most alakul a stáb, de annyit elárulhatók hogy Zámbó Árpy és Maximilian Kristóf lesznek a producerek, Molnár Sándor és Kárer László lesznek a zenei szerkesztők, továbbá Irtó András lesz a médiáért a felelős, a többi alkotó társat még keressük, hiszen kell még koreográfus, díszlet és jelmeztervező, marketinges, szóval sok-sok kiváló szakember kell még.

De megígérem hogy, amint valami új fejlemény lesz, azonnal fogjuk tájékoztatni az érdeklődőket.
- Mivel az internet világát éljük, megkérdezném öntől, hogy hol tudnak tájékozódni azok, akik szeretnék figyelemmel kísérni a készülő musicalt?
- A www.kazanistvankamaraszinhaz.hu és a www.bredd.hu oldalakon.

- Köszönöm a beszélgetést!
Interjú: Telegdy István

 

 


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!