Musical indul!

Dennis Martin: Kincses sziget - musicalRobert Louis Stevenson azonos című regénye és élete nyomán. bemutató november 29-én!

Fordította: Krégl János. dalszövegek: Cseh Dávid PéterDíszlet-jelmez: Kovács Yvette Alida
Rendező: Halasi Dániel
Főszerepekben: Veréb Tamás/Pásztor Ádám, Mahó Andrea/Benkő Nóra, Bősz Mirkó/Calderale Federico Joshua, 
Kalózokról, titkos térképekről, elásott kincsekről filmek és könyvek sokasága szól, de aki nem ismeri Robert Louis Stevenson Kincses Szigetét az nem is tud semmit az igazi kalózkalandokról.

A XVIII. században járunk az egyre növekvő izgalomban és feszültségben egymást követik a váratlan és romantikus fordulatok. Kalózok, banditák, tengerészek, és a mindenki általáhított kincs. 
Az író Stevenson a fia kedvéért kezdett bele Jim Hawkins és John Silver kalandos történetébe ez is az oka annak, hogy ennél ifjúságibb a sztori már nem is lehetne. A betegeskedő kisfiút kalózmesékkel szórakoztatja a papája. Elsőként a Benbow Admirális fogadó elevenedik meg, ahol a kalózok az elhunyt Flint kapitány erőszakkal megszerzett és titokban elrejtett kincse után vadásznak.  A fiú is elhatározza, hogy megkeresi. Már csak az a kérdés, kié lesz a hőn áhított kincs...  

Matróznak jobb lenni, vagy kalóznak? Betartani a törvényt vagy áthágni azt? Az egyik oldalon mesés
kincsek várnak, kalanddal teli élet kötelezettségek nélkül, míg a másikon a töredéke sem garantált...
Egyáltalán, van lehetőség választani? - ezekre a kérdésekre is választ keres a látványos és izgalmas zenei világú előadás. 
Korosztálytól függetlenül 1884 óta nemzedékek lelkesednek a történetért izgalommal és örömmel. Az előadás Stevenson életére is reflektál. A két idősíkon játszódó cselekmény nem csak a klasszikus történetet meséli el, hanem betekintést enged a mű keletkezésének részben tényeken alapuló, részben elképzelt részleteibe. Az előadás zenés és látványos. A legmodernebb és elérhető színházi technikát használjuk, hogy minél erősebb hatások érjék a nézőket a maradandó élmény érdekében.
Olvasópróba trailer: https://youtu.be/LntWzUpRcmE


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek