Mozdulatlan hang

Egyre kétségbeesettebben szól a dallam, mégis lassan száll az ürességben.

 

 

Csak egyetlen dallam visszhangzik kiüresedett elmémben. A dallam, amely csak pár hangból áll, visszatérő strófaként bolyong bennem, nem találja a pontot, ahonnan előbukkant. Keresi az egyetlen helyet, ahol megszűnhetne létezni, és csak halvány foszlányok maradnának egykori létéből.

Ám a hang mégsem szűnik, egyre erősebb napról napra, majd hirtelenjében elhalkul. Olyannyira, mintha csak magának ismételné a hangjegyeket. Éjszaka van, csönd és sötétség honol körülöttem. Kivetül bensőm zavarodottsága, magányosan, üresen lebegve a semmiben. Hiába a világ körülötte, mert az mintha csak állna, nem mozdulna, nem haladna az idő.

Egyre kétségbeesettebben szól a dallam, mégis lassan száll az ürességben. Kutat valami után. Egy apró emlékdarab után, amelyre rábukkanva megtörhetné a csöndet.

Úgy érzi, semmi sincs ott a világban, ahol egykoron állt, ahol egykoron hagyta. Nem fordul vissza, halad tovább, csak lebeg, nem mozdul. Csak a fájdalma hajtja. Már-már a hangok is eltérnek, hamisan formálnak új sorokat. Megtéveszt. Már nem tudom, miként szólt egykoron a dal. A dal is olyanná vált, mint a világ. Lassúvá, érthetetlenné. Haladtával egyre közeledik a homályos fényben megcsillanó cseresznyefák szerenádjához. Megáll. Még egy ideig lebeg, majd egy utolsó strófát játszva eltűnik.

Fekszem. Ismét hallom a dallamot. Már nem hamis. Csak más. De még mindig csak bolyong, csak bolyong tovább. Nem szűnik...

 

 

Kép forrása


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Csilla
#4. 2012. szeptember 23. 21:11
Érdekes írás. A belső-külső dallam a harmónia megteremtésére törekszik.

“Mindenik embernek a lelkében dal van,
És a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
Az hallja a mások énekét is szépnek.”

(Babits Mihály)
ChiliPapaya
#3. 2012. szeptember 22. 18:32
Köszönöm szépen!
Kérdésedre a válasz... Egész nyáron dolgoztam, jó sokat, így pont az írás került háttérbe. De legalább rengeteg szituációval és emberrel találkoztam. Ismét tanultam valamit.. Viszont ezennel visszatértem!
Balage
#2. 2012. szeptember 21. 22:15
Őrületes egy írás. Tetszett. Grat!
U.I.: Már rég olvastam tőled, hova tűntél?
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek