Modern műhelycsarnokokkal bővült a pécsi egyetem

****

 

 

 

 

Ünnepélyes keretek között adta át a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Műszaki és Informatikai Kar építész és gépész műhelycsarnokait hétfő délután Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Dr. Miseta Attila, a PTE rektora, Jenei Zoltán, az intézmény kancellárja, és Dr. Medvegy Gabriella, a kar dékánja.

 

A Műszaki és Informatikai Kar oktatási területe két, összességében 1477 négyzetméteres acélszerkezetű csarnokkal bővült a Boszorkány úton a Modern Városok Program keretből. Az utóbbi években, a karon jelentősen megugrott a nemzetközi hallgatói létszám. A tendenciához, a műszaki tudományokkal szembeni elvárásokhoz és a nemzetközi trendekhez igazodva épültek az építész (É81) és gépész (G56) műhelyek.

 

A korszerűen működtethető, a nemzetközi szintű mérnökoktatáshoz nélkülözhetetlen beruházás egyrészt objektum-orientált, ipari gyártást is modellező mérnök mikrocampus, másrészt, a kísérletező, nagy fesztávú teret igénylő, kifejezetten a közösségi oktatást kívánó szakok, szakcsoportok működnek benne.

 

Az épület egyben építészeti kísérlet is: ún. ismételhető primer szerkezettel, szerelt acél szelvényekből készült, fekete páncélzattal, az oktatást támogató nagy transzparens felületekkel, átlátható, nem szeparálódó, multifunkcionális terekkel. A belső arculat kortárs industrial design, tiszta színekkel, ipari anyagokkal, látszó gépészeti rendszerrel.

 

Az új épületek külső környezete ugyanúgy fontos, mint a beltartalom, a korszerű oktatáshoz az igényes és közösségi elvárásokat is kiszolgáló külterek tartoznak. Az egyébként léptékében rendkívülinek számító zöldfelületekkel a hallgatók még intenzívebben találkoznak.

A beruházás 1,019 Mrd Ft összegből valósult meg.


Vissza a főoldalra
Hozzászólások:
Hozzászóláshoz jelentkezz be!

Legolvasottabb cikkek